Anar directament a les notícies

Igualtat finança amb un milió d’euros 83 programes de suport a la igualtat en la diversitat de 51 entitats

Publicat el en Governs amb Compromís Sanitat i Benestar

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destina un total de 1.072.783 euros per subvencionar 83 programes en matèria d’igualtat en la diversitat de 51 entitats sense ànim de lucre del sector de les famílies, de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI), del Poble Gitano i de la prevenció de la violència d’odi, així com atenció a les seues víctimes.

Concretament, la Conselleria d’Igualtat finança 35 programes de 18 entitats dins de la línia de programes per a la igualtat i la inclusió del poble gitano, per un import total que s’eleva a 633.500 euros.

En el cas del programa per a la igualtat i la inclusió del Poble Gitano, les activitats subvencionades tenen per objectiu contribuir a la promoció i la millora de la qualitat de vida de les persones gitanes, en àmbits com l’educació, la cultura, la igualtat de gènere o la joventut.

Per primera vegada, la Conselleria ha previst una la línia d’igualtat de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, i en ella subvenciona set programes de tres entitats per un import de 57.528,9 euros amb la finalitat d’oferir informació, assessorament i atenció integral, així com realitzar accions de sensibilització i actuacions que contribuïsquen al benestar i la igualtat d’aquests col·lectius.

També per primera vegada, Igualtat subvenciona amb 115.000 euros, vuit programes de sis entitats dirigides a la sensibilització, la formació i la prevenció de la violència i delictes d’odi, així com l’atenció a les seues víctimes.

Així mateix, actuacions com a l’atenció de víctimes d’aquesta violència, derivades de prejudicis basats en el racisme, origen ètnic, religió o creences, orientació i identitat sexual, diversitat funcional, exclusió social o qualsevol altra circumstància o condició social o personal.

A més, set programes de defensa i promoció de la diversitat familiar de set entitats reben subvenció per part de la Generalitat per un global de 175.000 euros, dirigits a programes que tinguen per objecte la defensa i la promoció dels diferents tipus de famílies.

Finalment, 26 programes de famílies de 23 entitats reben un total de 89.283,31 euros amb l’objectiu de donar suport a accions com la intervenció especialitzada en situació de conflicte i les escoles de famílies.