Bota al contingut principal

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació donarà suport i intervindrà entre les parts per tal que l’Ajuntament de València cedisca la ‘Casa Vestuari’ com a seu permanent del Tribunal de les Aigües. També planteja que esta seu puga esdevindre un Centre d’Interpretació sobre la història, el significat i el funcionament de la institució. És un dels compromisos que planteja la conselleria en el programa d’activitats que ha presentat per tal de promoure el Tribunal de les Aigües, amb motiu del seu dècim aniversari com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

El director general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, Josep Ochoa, ha destacat que “és necessari comptar amb una seu permanent que dignifique el treball d’esta institució mil·lenària”. Ochoa ha sigut l’encarregat de presentar este programa al president del Tribunal de les Aigües, Manuel Ruiz. Un decàleg d’activitats que inclou també la recuperació del seu fons bibliogràfic i documental, així com fomentar el seu coneixement als centres educatius valencians de primària i secundària. “Es tracta d’un programa ambiciós per posar en valor esta institució emblemàtica”, ha assenyalat el director general.

Altres accions que detalla este projecte són la col·laboració per a l’edició de publicacions i reedicions d’obres, aproximar la institució a les universitats valencianes, difondre el paper del Tribunal als Centres Valencians a l’Exterior (CEVEX), a més de posar en marxa una exposició i elaborar un vídeo promocional. Per altra banda, s’inclou el conveni anual firmat amb la conselleria per tal de col·laborar amb el seu manteniment i funcionament. Un conveni dotat inicialment amb un pressupost de 30.000 euros, una quantitat que es vol incrementar en funció de la disponibilitat pressupostària.

L’objectiu és modernitzar la projecció del Tribunal, impulsant i dinamitzant el seu funcionament, així com potenciar la seua imatge “com a institució que forma part de la identitat pròpia del poble valencià”, ha dit Ochoa.

El president del Tribunal de les Aigües, Manuel Ruiz, ha valorat de manera positiva este programa i ha destacat que, en ell, “s’engloben tots els punts tractats amb la Conselleria de Transparència per a posar en marxa durant els pròxims anys amb l’horitzó del 2019, quan es compliran 10 anys de la seua declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat”.