Bota al contingut principal

El Servef ha donat a Castelló el punt d’eixida dels acords per l’Ocupació que recuperen la concertació social per a la planificació i anàlisi de les polítiques territorials d’ocupació, que s’emmarquen en “Avalem Territori”.

El Secretari Autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, juntament amb la directora general d’Ocupació, Rocío Briones, han formalitzat la constitució dels acords per l’Ocupació de Castelló Nord, Els Ports, Maestrat Litoral, Alt Palància i Plana Nord que, amb els altres tres ja existents -Castelló Ciutat, La Plana Baixa i Municipis ceràmics-, abasten tots els municipis de Castelló.

Els acords per l’ocupació són, com ha explicat Nomdedéu, un pilar fonamental en el qual es recolzarà el Consell per a dissenyar les polítiques d’ocupació “amb i sobre el territori”. Així, tenen per objectiu promoure la cooperació dels agents socials (administració local, agents socials i econòmics més representatius) en el disseny i coordinació d’accions a favor de l’ocupació.

Així mateix, Nomdedéu ha destacat que, fruit del compromís del Consell amb els acords per l’Ocupació, el Servef ha engegat una línia de subvenció de 3,5 milions d’euros per la qual tindran suport econòmic per a destinar-ho a estudis de diagnòstic del territori.

“Hem iniciat una nova manera de treballar”, ha subratllat Nomdedéu que ha explicat que, a partir d’ara les polítiques es planificaran “de baix cap amunt per a diagnosticar les necessitats en matèria d’ocupació de manera territorializada”.

D’aquesta manera, els Acords creats arreplegaran la informació dels seus municipis, a través d’un qüestionari dissenyat per la Universitat de València, perquè la Generalitat puga planificar de manera “eficient i eficaç les millors polítiques d’ocupació adaptades a les necessitats de cada territori”. Posteriorment, l’UJI col·laborarà en el seu desenvolupament.

Segons Nomdedéu, amb aquesta nova política, el Servef vol que les inversions que destinen a ocupació “tinguen sentit. Necessitem que cada cèntim d’euro que s’inverteix tinga una tornada en el propi territori”, ha indicat.

“Els acords per l’Ocupació marquen un abans i un després en la manera de fer política; es va acabar la política de marcar les prioritats des de València. A partir d’ara es dissenyaran les accions de manera concertada amb aquestes figures”, ha indicat Nomdedéu.

“El Consell està decidit a donar-li un impuls defintiu a les entitats locals”, ha continuat el secretari autonòmic, qui ha remarcat que “aquest Consell destina a polítiques d’iniciativa social 2,4 milions d’euros enfront dels 0,5 de l’anterior legislatura” i que en la demarcació de Castelló es destinaran 2,3 milions d’euros per a possar en marxa els Tallers d’Ocupació”.

Per la seua part, els alcaldes han ressaltat que per primera vegada el Servef ha preguntat als ajuntaments per les seues necessitats en matèria d’ocupació.