Bota al contingut principal

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, acompanyat pel secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, han presentat el pla específic per a la reinserció, reorientació laboral i formació de més de 200 treballadors de la multinacional Bosal, a Sagunt.

Climent ha explicat que, gràcies als fons FEAG de la Unió Europea i a l’aportació de la Conselleria d’Economia, disposaran de 1,4 milions d’euros, que s’invertiran en aquest pla amb carácter retroactiu des del 21 de juny de 2016 i fins 2018.

En primer lloc, Climent ha raonat el pla amb els sindicats i la corporació municipal de Sagunt i, posteriorment, s’ha reunit amb més de 60 treballador de Bosal. El conseller els ha explicat les particularitats del pla a què es va comprometre “el segon dia, després d’accedir al govern valencià i en rebre la visita dels treballadors. Ha estat més d’un any de lluita difícil però conjunta entre conselleria, ajuntament i els mateixos treballadors, que ha tingut aquest premi. Uns diners que serviran per ajudar a la incorporació al mercat laboral”.

Un important percentatge de les ajudes (al voltant del 35%) es destinarà a la contractació i l’empreniment, i es podrán beneficiar les empreses que decidisquen contractar treballadors de Bosal i els mateixos operaris.

També s’inclouen ajudes per al transport o per a aquells treballadors que tinguen persones dependents al seu càrrec i que hagen de canviar de residencia en obtindre una nova faena.

Climent ha agraït el treball realitzat pel servef i ha animat els treballadors a aprofitar les ajudes per insertar-se al mercat laboral. Els treballadors, per la seua part, han manifestat el seu agraïment a la gestió de la Conselleria i han confiat a poder aplicar a la totalitat aquestes ajudes, així com les que es puguen aconseguir en el futur.