Bota al contingut principal

La Conselleria d’Economia Sostenible, a través del Servef, ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana noves ajudes perquè les corporacions locals puguen contractar a persones en situació de desocupació de llarga durada, per a la realització d’obres o serveis d’interès general.

El Servef destinarà 3,8 milions d’euros a aquesta subvenció que s’uneix a les ja publicades enguany per a contractar orientadors i ajudes a la contractació. El Consell destinarà enguany a les persones parades de llarga durada un total de 14 milions d’euros amb l’objecte de donar suport a l’ocupació d’aquest col·lectiu de difícil inserció laboral.

El Consell subvencionarà el cent per cent dels costos salarials de les persones contractades pels ajuntaments. Per a ser beneficiari de les ajudes, les persones hauran d’estar inscrites en el Servef més d’un any i haver passat per un itinerari personalitzat d’orientació.

El Servef, en el marc d’iniciativa social, va convocar ajudes perquè els ajuntaments amb almenys 200 aturats de llarga durada contractaren orientadors per a donar suport a la introducció en el mercat de treball de les persones que més temps estan en la desocupació. Són 109 ajuntaments els que ja s’han beneficiat d’aquests serveis. Així mateix, en el primer trimestre d’enguany s’han incorporat 55 tècnics d’orientació a les oficines Servef per a prestar serveis preferent a aturats de llarga durada.

Els serveis d’orientació han atès durant 2016 a 20.298 persones que porten més de 12 mesos com a demandants d’ocupació, que han passat pels diferents itineraris personalitzats d’inserció, d’ocupació o d’autoocupació.