Bota al contingut principal

La Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball ha presentat la nova APP del Servef que permet que qualsevol persona, visca on visca, puga accedir amb un sol clic a, exactament, els mateixos serveis que pot realitzar des d’AutoServef. L’acte ha estat presidit pel conseller Rafa Climent i ha comptat amb la presència de l’equip directiu del SERVEF, dels agents socials i econòmics, d’ADLS i de les universitats valencianes.

Climent ha destacat durant la seva intervenció que “des d’ara, qualsevol persona, amb només un gest, podrà apuntar-se a una oferta de feina, a un curs per millorar la seua ocupabilitat o podrà renovar la seua inscripció al SERVEF sense haver de desplaçar-se del seu lloc de residència”.

“En l’Administració valenciana fem un pas més per fer més accessible, més propera i més directa la comunicació amb els ciutadans”, ha continuat el conseller, després de subratllar que “des de la Generalitat, seguirem tirant murs i establint lligams amb els ciutadans”.

El responsable d’Ocupació ha detallat les dades que confirmen que la penetració del mòbil és “innegable i imparable”. Així, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el 96,4% de llars tenen almenys un telèfon intel·ligent. De la mateixa manera, l’estudi mostra que el 81,7% dels dispositius que s’utilitzen per entrar a Internet són portàtils. A més, el 77,1% internautes entra a la xarxa a través del mòbil, la qual cosa indica que aquesta opció està cobrant gran rellevància.

El conseller ha recordat que el SERVEF va ser el primer organisme públic de l’Estat a implantar una xarxa social tan estesa com el Whatsapp per atendre els ciutadans de manera directa i resoldre els seus dubtes, “un servei pel qual va rebre el reconeixement de NovaGob”.

Rafael Climent ha avançat que la Generalitat “seguirà treballant per eliminar la burocràcia i fer l’administració més àgil i propera perquè fer una administració més oberta, més eficient i més innovadora és també millorar la qualitat i el benestar dels ciutadans.

“Aquesta iniciativa és un pas més dins de l’estratègia de la Generalitat per fer de l’Administració valenciana un servei públic més accessible, més útil i més sensible a les noves maneres d’interrelació en la societat”, ha indicat al respecte.

Per la seua banda, el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha adelantat que el SERVEF “seguirà avançant per oferir un millor servei públic als ciutadans, més accessible i més directe”.

L’App del Servef està disponible tant per a IOS com per Android. Després identificar-se, el l’usuari pot accedir als diferents serveis que ofereix l’aplicació com, per exemple, renovar la demanda o inscripció d’ocupació, sol·licitar cita prèvia per ser atès en el corresponent centre SERVEF o consultar i registrar-se en aquelles ofertes d’ocupació que interessen l’usuari. A més, pot seleccionar-se la demarcació en què es busca feina o acotar més la cerca seleccionant per comarca. També permet seleccionar que mostre les ofertes d’ocupació disponibles a nivell europeu, o no.

De la mateixa manera, permet definir més la recerca de feina a través de diversos filtres, seleccionar idiomes, carnets de conduir o fins i tot el tipus de jornada que es prefereix.

A més, l’aplicació permet accedir a l’oferta formativa que ofereix el SERVEF, localitzar un dels seus centres o accedir al cercador de cursos que permet buscar per municipi, per codi postal o per centre, entre d’altres opcions.