Bota al contingut principal

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha aprovat la concessió de 60 tallers d’ocupació que permetrà que 1.100 persones accedisquen durant un any a un programa mixt d’ocupació i formació.

Un total de 57 municipis rebran la subvenció de prop de 20 milions d’euros de la Generalitat per a poder millorar l´ocupabilitat de les persones aturades, combinant la formació amb l’ocupació, mitjançant la realització d’accions formatives i la realització d’obres o la prestació de serveis d’utilitat pública o interès social. Aquestes ajudes s’uneixen als tallers d´Avalem, enfocats a joves menors de 30 anys i que es van publicar la setmana passada.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha explicat que els tallers d’ocupació pretenen “millorar la inserció laboral de les persones, oferint-los un certificat professional juntament amb una experiència que els aporte més possibilitats de trobar una ocupació”.

D’altra banda, ha subratllat que el Servef “ha respost a una reivindicació històrica dels desoscupats, ja que per primera vegada, tots les persones que participen en els tallers d’ocupació obtindran un certificat de professionalitat que acreditarà la seua capacitació per al desenvolupament d’una activitat laboral identificable en el sistema productiu i a més tindran una durada de dotze mesos”.

Nomdedéu ha detallat que, per a poder accedir a un taller d’ocupació, els aturats deuen estar registrats en el Servef i tenir com a mínim 25 anys. A més, tindran consideració de col·lectius prioritaris les dones, especialment les víctimes de violència de gènere, les persones amb discapacitat, les persones en situació o risc d’exclusió social, les persones majors de 55 anys, les persones amb baixa qualificació i les persones desocupades de llarga durada.

Realització dels cursos

Els projectes tindran una durada de dotze mesos equivalents a 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional, que també estarà dirigida a l’aprenentatge, la qualificació i adquisició d’experiència professional, als efectes de la qual es dedicarà a formació per a l’ocupació un mínim del 25% de la durada del projecte. Els projectes hauran de desenvolupar exclusivament especialitats dirigides a l’obtenció dels Certificats de Professionalitat complets.

L’alumnat serà contractat per les entitats beneficiàries utilitzant exclusivament el contracte per a la formació i l’aprenentatge. La durada dels contractes de treball subscrits amb l’alumnat treballador no podrà excedir a la data de finalització del projecte.