Bota al contingut principal

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, s’ha desplaçat a la Foia de Castalla per a mantenir una sèrie de reunions amb representants empresarials de la zona.

Concretament, Parra s’ha reunit amb el director de l’Associació d’Empresaris IBIAE, Héctor Torrent, per a conèixer les inquietuds i necessitats dels empresaris representats i comentar les accions i projectes que es van a engegar des de la Direcció general d’Internacionalització i IVACE Internacional durant el pròxim any.

Durant la reunió, María Dolores Parra ha explicat que els empresaris de la comarca compten amb ajudes de la Direcció general d’Internacionalització per a participar en fires internacionals i amb ajudes de l’IVACE per a donar suport als plans d’internacionalització de les empreses, ambdues publicades en l’últim quadrimestre de l’any.

Respecte a les ajudes destinades a la internacionalització, en 2015 la Conselleria d’Economia, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, a través d’IVACE Internacional, va concedir ajudes a empreses d’Ibi per valor de 100.979 euros, la qual cosa representa un increment del 49% pel que fa a l’any anterior.

En 2016, recentment acabat el termini de recepció de sol·licituds, 17 empreses d’Ibi han sol·licitat les ajudes esmentades.

Parra ha comentat així mateix les accions previstes en el Pla de Promoció Exterior per a 2017 dels sectors representats per l’Associació com a maquinària, joguets o plàstics. Entre les accions figuren la participació en les fires de Poznan a Polònia per al sector industrial, les fires Projex Àfrica i Cerafair a Egipte i Iran, respectivament, per al sector de maquinària, la Fira Spielwrenmesse a Alemanya per al joguet o les missions comercials multisectorials a Bielorússia, Kazakhstan, Azerbajan i Geòrgia.

Àsia Oriental també està present en el pla amb una missió comercial a Malàisia continental, Singapur i Indonèsia, entre unes altres.

Iran serà de nova destinació d’una missió multisectorial en el mes de setembre, després de l’èxit obtingut en la primera missió celebrada enguany.

Reunió AEFJ

A continuació, María Dolores Parra s’ha reunit amb el president de l’Associació Nacional de Fabricants de Joguet (AEFJ), José Antonio Pastor.

Parra s’ha interessat per les necessitats de les empreses d’un sector que converteix l’economia valenciana en la segona de l’Estat, amb el 18% de les exportacions totals del joguet.

En 2015 la conselleria d’Economia, a través de l’IVACE, va concedir ajudes a empreses del sector per valor de 167.510 euros, la qual cosa representa un increment del 149% respecte a l’any anterior.

Respecte a les accions previstes en 2017 per a empreses del sector, figura la fira Spielwarenmesse en Nuremberg, una trobada multisectorial a Polònia, una trobada d’Agents a Milà i les missions multisectorials amb destinació a Iran i Nigèria, entre uns altres.