Bota al contingut principal

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i la a consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, acompanyades per la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, han visitat la casa Intel·ligent, Accessible i Sostenible que ha presentat a València la Fundació ONCE.

Oltra ha destacat que el projecte de la casa intel·ligent de la Fundació ONCE per a persones amb diversitat funcional aporta unes millores tecnològiques que permeten millorar la vida de les persones amb discapacitat “i també de la població en general”.

Per exemplificar que l’adaptació funcional beneficia a tots, la vicepresidenta ha destacat que la col·locació de rampes o la supressió de barreres pot beneficiar una persona que es desplaça en cadira de rodes, però també una altra que vaja amb un cotxet de nadó. Per tant, “les millores que avancen en igualtat ens fan avançar com a societat”, ha conclòs.

Per la seua banda, Salvador ha declarat que la Generalitat, mitjançant la Conselleria d’Habitatge, ha concedit en 2016 ajudes per un import de més de 8 milions d’euros per a realitzar les reformes en matèria d’accessibilitat en 460 edificis amb 7.154 habitatges. A més, en diversitat funcional, s’han adjudicat ajuts a 394 beneficiaris al lloguer i s’han adjudicat 56 habitatges del parc públic a persones amb diversitat funcional.

Per a la consellera, “l’accessibilitat, la sostenibilitat dels habitatges, així com la innovació són temes que ens preocupen i que hem de treballar per avançar en la bona direcció”. En aquest sentit, ha recalcat que la Generalitat ha constituït la Mesa per l’Accessibilitat que prioritza les persones amb diversitat funcional.

La Casa Intel·ligent, Accessible i Sostenible que presenta l’ONCE a València és un projecte que està recorrent diverses ciutats d’Espanya. Així, una unitat mòbil de 112 metres quadrats alberga un espai versàtil i funcional i està construïda sobre un semi remolc dotat de rampa d’accés, sistema de ventilació i climatització, connexió a internet, etc.