Bota al contingut principal

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball té a punt un Pla de Reindustrialització per al període 2017-2019.

Així ho ha anunciat en el Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) d’Alcoi el conseller Rafa Climent, qui ha destacat que l’objectiu de la conselleria que dirigeix ​​és “vertebrar el territori, revitalitzar les comarques i oferir els millors instruments a empreses i associacions perquè el nostre teixit productiu guanye en competitivitat i valor afegit”.

En 2017 i dins d’aquest Pla de Reindustrialització, Economia té previst destinar 33 milions d’euros per millorar els polígons industrials, per a ajudes directes a les empreses dels sectors tradicionals i per a les associacions empresarials que representen aquests sectors.

“Volem dotar tots els polígons industrials d’infraestructures i serveis de qualitat i fer-los més atractius per a la implantació d’activitats industrials que generen nous llocs de treball”, ha assenyalat Climent.

Per a això, IVACE-Parcs Empresarials ha desenvolupat un full de ruta a tres anys. Per 2017 hi ha pressupostats 19 milions d’euros per als al voltant de 150 polígons empresarials repartits entre les comarques de la Vall d’Albaida, el Comtat i l’Alcoià, la Foia de Castalla, la Safor, el Baix Segura, els Ports, l’Alt i el Baix Maestrat i el Camp de Morvedre.

“Estem parlant de comarques amb una marcat caràcter industrial, amb un elevat índex de desocupació, abandonades per l’anterior administració i que tenen connexió directa amb l’àmbit universitari i creiem que és fonamental que es potencien les sinergies entre el món empresarial i l’universitari”, ha assenyalat.

Climent ha destacat les peculiaritats de les comarques dels Ports i el Maestrat “amb un índex de despoblació més alt del normal i que en línia amb la política de la conselleria d’Economia Sostenible de vertebrar el territori, posarem de la nostra part per facilitar-ne revitalització”.

De cara a 2019, el titular d’Economia ha indicat que “disposarem de polígons empresarials de qualitat i amb serveis de qualitat”.

Ajudes a empreses i associacions

Una altra de les accions que engloba el Pla de Reindustrialització de la Conselleria d’Economia és el conjunt d’ajudes per a empreses i associacions dels sectors del calcer, ceràmic, moble, joguet, tèxtil, marbre i metall-mecànic.

En total, la Direcció General d’Indústria destinaran 10,1 milions d’euros, dels quals cada sector rebran prop d’un milió i mig d’euros, per concurrència competitiva, i les associacions empresarials que representen aquests sectors uns altres 450.000 euros cadascun.

A aquestes ajudes s’hi sumen 3 milions d’euros per a la millora i modernització dels sectors.

Pla Estratègic de la Indústria Valenciana

Rafa Climent ha anunciat que al juny de 2017 estarà a punt l’esborrany del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana, en el qual estan treballant la Direcció General d’Indústria i la Universitat Politècnica de València “i que ens dirà amb detall i de manera rigorosa en què hem d’incidir en 2018 i 2019 per executar una política industrial operativa, aplicable i real”.