Bota al contingut principal

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que el Clúster Nàutic d’Alacant “és una magnífica oportunitat per obrir nous camins per millorar el teixit productiu d’Alacant i generar ocupació de qualitat que disminuïsca la temporalització deguda a l’estacionalització”.

La vicepresidenta, que ha assistit a la presentació del Clúster Nàutic al Port d’Alacant al costat del conseller d’Economia, Rafa Climent, i la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, ha remarcat també que aquest ens servirà per “democratitzar, popularitzar i fer accessible el conjunt d’activitats marítimes, de les quals només unes poques persones poden gaudir”.

Referent a això, Oltra ha posat èmfasi que “som un dels territoris més importants dins de l’Estat en tot allò relacionat amb el mar”. No debades som la segona autonomia en persones federades a vela; la tercera en llicències de busseig i la tercera en instal·lacions nàutiques. “I a nivell valencià, les comarques d’Alacant són les primera en totes elles”, ha indicat.

Per la seua banda, el conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha mostrat el suport del Consell a la creació del clúster marítim Costa Blanca, amb l’objectiu d’estendre la nàutica a tota la societat, perquè deixe de ser vista com una activitat elitista i estranya per a la majoria, i es convertisca en un vessant de lleure per a tothom, com a possible nou jaciment de llocs de treball i riquesa en l’entorn turístic de les comarques alacantines”.

El conseller d’Economia Sostenible ha destacat “la idea de formar un clúster, ja que” això significa col·laboració per competir i coopetir”. En aquest sentit, “la cooperació s’ha revelat com un potent instrument de modernització i internacionalització empresarial. Una eina que, en ús de les sinergies, pot ajudar -i molt- al desenvolupament de sectors emergents en el nostre entorn empresarial”.

Rafa Climent ha manifestat que “aquest govern no donarà l’esquena a idees empresarials potencialment exitoses com aquesta i, per això, el clúster marítim Costa Blanca compta amb el nostre suport perquè articule els recursos disponibles a l’abast de tots aquells interessats, a fi de fomentar-ne l’ús, donar-los a conèixer, i crear sinergies”.

“Cal ampliar el mercat per fer el producte més accessible a la societat, fent-ho compatible amb la defensa dels interessos en clau social i d’eficiència, i aplicant un paradigma d’actuació respectuós amb el medi ambient i que potencie els sectors productius propis”, ha conclòs el conseller.