Bota al contingut principal

Deu bloggers i periodistes especialitzats en vins de nou països integren una missió inversa que se celebra aquesta setmana.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, que s’ha reunit amb els integrants d’aquesta missió en el showroom de vins i cellers de la DO València celebrat aquest dimecres, ha explicat que aquesta acció s’emmarca en les activitats desenvolupades des d’IVACE Internacional per a impulsar la promoció exterior dels vins valencians.

“En aquesta ocasió hem convidat 10 periodistes, bloggers i escriptors especialitzats en el món del vi procedents de 9 països. El nostre objectiu és que coneguen les zones de producció, alguns cellers i la qualitat dels nostres vins perquè ens servisquen de prescriptors en altres mercats a través de les seues opinions i els seus articles”, ha explicat.

Procedent d’Alemanya i com a representant de la revista Wein & Wissen, participa el vicepresident de l’Associació de Someliers d’Alemanya; des de Brasil ha viatjat l’editora de la revista de gastronomia i turisme ‘Zaffari’. D’Irlanda participa el periodista de vins de la revista ‘Checkout, Wine+ie i Wine blog’.

A ells se sumen un dels més prestigiosos experts en vi de Suècia, que col·labora amb la revista ‘Livets Goda’ i té el seu propi blog, Cafè Rotslunda. D’Estats Units viatja un consultor independent i col·laborador de diverses publicacions, tant a Espanya com a Estats Units, i que abans de ser independent va treballar com sommelier en el Bulli.

La responsable d’un portal d’internet especialitzat de Polònia i dos periodistes procedents de Regne Unit, un d’ells entre els 10 millors blogs de vi del Regne Unit i un altre amb un portal propi i col·laborador de diverses revistes especialitzades. De Corea del Sud viatja una periodista de la revista ‘Wine 21’ i de Mèxic una periodista de la revista ‘Gastrobites’.

Des d’IVACE Internacional s’ha elaborat una completa agenda de treball perquè els integrants de la missió coneguen les zones de producció, els processos de fabricació, les varietats autòctones i la qualitat dels vins valencians. La primera jornada de treball s’ha celebrat en la zona d’Utiel-Requena.

Aquets dimecres han visitat diversos cellers i participen en un showroom de vins i cellers de la DO València. Demà dijous i després d’una visita al Mercat Central i un breu recorregut pel centre històric de València, la missió es desplaçarà a Alacant on tindran l’oportunitat de realitzar diversos tastos de vins de la DO Alacant.