Bota al contingut principal

El conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha mostrat la seua satisfacció per l’aprovació per part del Parlament Europeu de concedir un ajut de 856.800 euros, a través del Fons d’Adaptació a la Globalització, per donar suport a la recol·locació de 250 treballadors valencians del sector de l’automòbil que van ser acomiadats, la majoria pel tancament de l’empresa de components d’automòbil Bosal.

Rafa Climent ha explicat que “gràcies als fons FEAG de la Unió Europea, més l’aportació de la mateixa Conselleria d’Economia, disposaran d’1,4 milions d’euros que s’invertiran en un pla específic per a la reinserció, reorientació laboral i formació de més de 200 treballadors de la multinacional Bosal a Sagunt, amb caràcter retroactiu des del 21 de juny de 2016 i fins a 2018”.

Rafa Climent ha recordat que, “el segon dia després d’accedir al Govern valencià i rebre la visita dels treballadors, es va comprometre a aquest pla. Ha estat més d’un any de lluita difícil però conjunta entre Conselleria, Ajuntament i els mateixos treballadors, que ha tingut aquest premi. Uns diners que servirà per ajudar a la seua incorporació al mercat laboral”.

El pla específic per a la reinserció, reorientació laboral i formació de treballadors de la multinacional Bosal a Sagunt, preveu un important percentatge de les ajudes (al voltant del 35%) per a la contractació i l’emprenedoria, i es podran beneficiar les empreses que decidisquen contractar treballadors de Bosal.

També s’inclouen ajudes per al transport, per a aquells treballadors que tinguen persones dependents al seu càrrec o que hagen de canviar de residència per aconseguir un nou treball.