Bota al contingut principal

El Ple del Consell ha autoritzat un conveni entre la Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per al desenvolupament de projectes en matèria de comerç, assistència tècnica al comerç de municipis d’interior i la realització d’estudis d’impacte ambiental. L’import de l’ajut previst és de 36.000 euros.

L’objectiu del conveni és mantenir un servei d’assessorament a comerciants de municipis d’interior, els ajuntaments, per la seua reduïda grandària, no disposen de serveis d’assessorament, promoció i anàlisi del sector comercial.

Aquest servei d’assessorament es realitza mitjançant visites d’una unitat mòbil i la resolució de consultes a distància a càrrec del personal tècnic de la FVMP especialitzat en comerç.

D’aquesta manera, els comerciants de les zones d’interior reben suport i informació sobre els ajuts i subvencions a l’activitat comercial o la creació d’empreses; els tràmits legals de constitució; la normativa comercial en matèria d’horaris i requisits per a l’exercici de l’activitat; o les possibles accions de promoció del comerç local que poden posar-se en marxa a través de campanyes d’animació, fires i altres iniciatives.

També se’ls dóna a conèixer accions com el projecte europeu LIFE + Green Commerce, subvencionat per la Unió Europea i centrat en la minimització de l’impacte ambiental del petit comerç mitjançant l’aplicació de tècniques senzilles.