Bota al contingut principal

“Hem començat a fer valoracions sobre el terreny i la nostra primera preocupació ara mateix és l’impacte del temporal en el sector agrari”, ha assegurat la consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, que aquest dilluns va visitar zones de la Vega Baixa i de la Ribera, en una inspecció visual que “ja ens va avançar que aqueix impacte és considerable”.

Cebrián ha donat instruccions per a “mobilitzar els nostres mitjans tècnics i personals a treballar sobre el territori per a fer una primera estimació i valoració de danys tant en cultius com en infraestructures rurals i forestals, hidràuliques, parcs naturals o fins i tot depuradores”.

El Consell està en contacte amb les organitzacions agràries i cooperatives, amb les quals hi haurà reunions, pròximament, per a una avaluació preliminar d’impacte del temporal en el camp, acumulat sobre les pluges de novembre i desembre. Així mateix, s’estan activant les mesures d’emergència que s’han d’engegar, tant les de primers treballs pal·liatius, com les relacionades amb assegurances agràries i, especialment, anticipant el treball tècnic necessari per a l’acord d’ajudes del Consell, que s’aprovarà en el Ple del pròxim divendres, amb càrrec al fons de contingència.

Cebrián ha insistit en la importància de les assegurances agràries en situacions com aquesta. La consellera ha recordat que ha parlat amb la ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, qui s’ha compromès al fet que ENESA (Entitat Estatal d’Assegurances Agràries) i Agroseguro comencen a treballar prompte perquè els agricultors puguen cobrar indemnitzacions al més prompte possible.