Bota al contingut principal

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha presidit el ple del Consell Valencià de Cooperació, reunió en la qual s’han tractat diversos assumptes com l’avantprojecte de Llei de Cooperació i Desenvolupament Sostenible, que en paraules del conseller “requereix del màxim consens per a la seua aprovació”.

En aquest sentit, el ple del Consell de Cooperació ha acordat per unanimitat ajornar per a la seua aprovació l’avantprojecte de Llei de Cooperació i Desenvolupament Sostenible a una reunió extraordinària del ple, que se celebrarà en un termini de mes i mig aproximadament, “perquè totes les parts implicades facen noves aportacions i observacions a aquesta llei que va a ser fonamental en el futur de la cooperació valenciana”, ha afirmat Alcaraz.

L’avantprojecte de Llei de Cooperació i Desenvolupament Sostenible, després del seu pas pel Comitè Econòmic i Social (CES) ha de rebre l’informe preceptiu però no vinculant del Consell Valencià de Cooperació per a, posteriorment, ser remès al Consell Jurídic Consultiu (CJC) i al ple del Consell per a la seua aprovació i la seua tramitació com a projecte de llei en Els Corts.

Un altre dels assumptes inclosos en l’ordre del dia del consell ha sigut el projecte de Pressupostos de la Generalitat per al pròxim any. “Per a 2017, la cooperació al desenvolupament comptarà amb el 50% del pressupost total de la Conselleria de Transparència, la qual cosa suposa un increment del 40% respecte a l’exercici de 2016, com a eix central del Govern del Botànic centrat en les persones”, tal com ha explicat Alcaraz.

En aquest sentit, el conseller ha remarcat que, en pressupost destinat a cooperació, “la Comunitat se situa com la tercera autonomia en 2017, mentre que fa dos anys es trobava en el lloc número 15 del conjunt de comunitats autònomes”. Alcaraz ha subratllat també que des del Consell “es treballa perquè els ciutadans coneguen quina part dels seus impostos destina la Generalitat Valenciana a cooperació al desenvolupament”.

El conseller ha ressaltat el treball realitzat i les coses aconseguides fins ara en aquesta primera etapa de creació i consolidació de la conselleria i ha assegurat que “encara queda molt per fer en matèria de cooperació per a aconseguir canviar la imatge que va deixar l’anterior govern”.

Durant la reunió del Consell Valencià de Cooperació s’han presentat també les principals línies d’actuació de l’Estratègia d’Educació per al Desenvolupament en l’àmbit formal de la Comunitat Valenciana, un informe en el qual el conseller ha agraït l’esforç pel treball realitzat per a la seua elaboració perquè “és una eina clau de treball per a seguir avançant en el projecte de ciutadania global a la Comunitat Valenciana”.