Bota al contingut principal

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades d’atur enregistrat al desembre que, segons ell, han confirmat que 2016 ha suposat el “punt d’inflexió en la creació d’ocupació”.

Nomdedéu ha qualificat les dades de “positives”, ja que s’ha constatat la consolidació d’un creixement sostingut que ha provocat la reactivació del mercat de treball. Així, tal com ha valorat, en termes interanuals s’ha produït una reducció de la desocupació del -9,31 el que implica que hui hi ha 43.027 persones parades menys que fa un any.

“Es tracta del primer exercici en el qual podem analitzar l’impacte de les polítiques en matèria d’ocupació de l’actual Consell i la veritat és que les dades són molt esperançadors i confirmen que estem en el camí correcte”, ha assenyalat. Així, ha posat l’accent en el fet que la desocupació ha abaixat en termes interanuals en totes les comarques, amb reduccións d’entre 16,70% i el 5,32%.

De la mateixa manera, ha destacat la reducció d’atur entre els menors de 25 anys en termes mensuals i interanuals (-12,42%) i ha recordat l’aposta decidida del Consell per recolzar a aquest col·lectiu, amb iniciatives com AvalemJoves.

“No obstant açò -ha continuat- no podrem estar satisfets mentre hi haja un sol valencià que no puga trobar un lloc de treball. Aquest és el nostre compromís”. Així, ha reconegut que “encara queda molt per fer per a aconseguir la plena incorporació de la dona en el mercat laboral en igualtat de condicions ja que les diferències en la reducció d’ocupació segueixen sent importants (-12,28% enfront de -6,94% anual).

Quant als sectors, el secretari autonòmic ha valorat que en termes interanuals, baixa a tots els sectors i, en línia amb les prioritats del Consell i, avança la recuperació d’ocupació en els sectors productius de la indústria on l’atur s’ha reduït un 10,88% en termes interanuals.

El responsable d’Ocupació ha destacat el fet que el major descens s’ha enregistrat entre els aturats sense ocupació anterior, i açò implica que “tenim a 915 valencians i valencianes (-3,34%) que s’han incorporat, encara que siga de forma temporal, al mercat de treball. En termes interanuals aquesta xifra augmenta fins a 2.654 persones (-9,11%) sense ocupació anterior que han trobat treball enguany”, ha destacat.

D’altra banda, ha valorat positivament també les dades d’afiliació a la seguretat social que, al desembre, aconsegueix la xifra d’1.767.361 afiliacions, amb 5.550 afiliats més que el mes anterior. En termes interanuals, l’afiliació ha augmentat en un 3,59% (61.190 afiliats més), quasi mig punt, per damunt de la mitjana estatal.