Bota al contingut principal

Les exportacions de productes tèxtils i confecció tèxtil han augmentat un 12% en els primers deu mesos de l’any 2016, en aconseguir un valor de 117’7 milions d’euros, segons dades fetes públiques per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que dirigeix el conseller Rafa Climent.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha destacat la bona trajectòria de les exportacions del sector en 2016 i ha explicat que des d’IVACE Internacional i des de la direcció general d’Internacionalització “treballem braç a braç amb les empreses per a facilitar la seua eixida als mercats exteriors; una tasca que exigeix recursos i un plantejament estratègic a mitjà i llarg termini que suposa importants oportunitats per a les empreses”.

Algèria tira de les exportacions del sector en aquest exercici i se situa com el principal client de les exportacions del tèxtil valencià, amb un valor de 28,29 milions d’euros, el que representa el 24% de les exportacions del sector. Les exportacions al mercat algerià mostren un dinamisme del 14% en el període analitzat.

A continuació se situa França, amb un valor d’11 milions d’euros i un creixement de l’1,87%. Regne Unit, amb 10,9 milions d’euros i un ascens del 19,84% se situa a continuació i concentra el 9% de les exportacions. Segueix Itàlia, amb 10,7 milions d’euros i un creixement del 7%.

A continuació se situen Portugal, amb 8,9 milions d’euros i un ascens del 14%; Països Baixos, amb 4,6 milions d’euros i un creixement del 159%, seguits del Marroc i Emirats Àrabs, amb ascensos del 53% i del 143%, respectivament.

Alemanya i Aràbia Saudita completen el llistat

Per producte, les peces de vestir no de punt són les més exportades, amb 52 milions d’euros i un increment del 12,78% pel que fa als deu primers mesos de l’any 2015. Les exportacions de peces de vestir de punt aconsegueixen els 49,8 milions d’euros, amb un ascens de l’11,93%, mentre les exportacions de teixits de punt ascendeixen a 15,8 milions d’euros, un 10% més que en el mateix període de l’any anterior.