Bota al contingut principal

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat la resolució de les beques salari lligades a la renda per a la realització d’estudis universitaris destinades als estudiants de les universitats publiques valencianes per al curs 2016-2017.

En total, han estat 882 beneficiats, dels quals 368 corresponen a la Universitat de València, 214 a la Universitat d’Alacant, 127 a la Universitat Politècnica de València, 102 a la Universitat Jaume I de Castelló i 71 a la Universitat Miguel Hernández.

Les beques salari estan dirigides a l’alumnat que inicia per primera vegada els seus estudis universitaris el curs 2016-2017, les famílies del qual no poden fer front a les despeses derivades dels seus estudis universitaris. El llindar de renda que s’estableix és de famílies de quatre membres amb una renda de 18.000 euros i la nota mínima exigida és d’un 5.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha declarat que “destinem 5 milions d’euros per pal·liar els efectes negatius d’una política estatal d’universitats i de l’antic govern autonòmic que generava desequilibris flagrants traduïts en el descens en un 11% de l’alumnat a les universitats públiques valencianes per no poder estudiar per raons econòmiques”.

“És un canvi de prioritats del Govern Valencià i aquests 882 alumnes són el símbol de la generació del Botànic, la generació d’alumnes que té garantida la igualtat d’oportunitats educatives en la vida sense condicionants econòmics”, ha continuat Marzà.

Els alumnes beneficiats cobraran la quantitat íntegra mitjançant la seua universitat durant les pròximes setmanes. L’objectiu de les beques salari és evitar l’autoexclusió i garantir que els estudiants de nou ingrés puguen optar a una formació universitària amb un salari destinat a eixa finalitat. D’aquesta manera, l’alumnat pot col·laborar amb la seua família aportant un sou pròxim al salari mínim interprofessional de fins a 600 euros, durant els quatre anys de formació.

L’expedient acadèmic dels estudiants que han reunit tots els requisits està entre el 7,33 i el 10. Amb això es prova que el Govern del Botànic dóna suport a l’esforç acadèmic de moltes persones amb un expedient impecable que no han de tindre entrebancada la seua oportunitat d’estudiar a les nostres universitats perquè la renda familiar siga baixa. És gent que s’ho té ben merescut i cal donar-los suport. A més, els beneficiats renovaran l’ajuda sempre que superen acadèmicament cada curs.

Cal destacar que el programa de beques universitàries de la Generalitat té un marcat caràcter social, ja que potencia la igualtat d’oportunitats per a cursar estudis universitaris; els criteris s’han establit pensant en aquelles famílies amb rendes més baixes i aquelles persones que o estan en desocupació o han de compatibilitzar treball i estudis per a fer front al cost de la matrícula.

La informació es pot consultar en aquest enllaç: clicar