Bota al contingut principal

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat, per segon any consecutiu, la jornada educativa Edusiona’t, dirigida a tota comunitat educativa, per a impulsar la seua participació, convivència i intercanvi d’experiències.

L’acte, inaugurat pel conseller d’Educació, Vicent Marzà, s’ha celebrat aquest dissabte a l’Auditori de la Diputació d’Alacant, i ha comptat amb la presència de més de 700 participants.

El conseller ha destacat que “treballem amb la certesa de posar les persones al centre, de garantir la igualtat d’oportunitats, de facilitar-vos les eines perquè no se vos quede la programació a mitges, però també perquè eduqueu en una societat justa, de persones lliures i solidàries, orgulloses del lloc d’on vénen, respectuoses de l’entorn on viuen i que s’estimen la llengua que parlen”.

A més, en el seu discurs Marzà ha volgut donar les gràcies a a tota la comunitat eductiva pel seu treball diari per una educació pública i de qualitat, i ha destacat l’esforç de la Conselleria per revertir les retallades de l’anterior govern, posant èmfasi en la recuperació i millora de drets laborals, la igualtat d’oportunitats, la millora d’infraestructures i la formació del professorat.

Durant la jornada de presentació han intervingut com a ponents Joaquim Dolz, catedràtic de Didàctica de la Universitat de Ginebra, Rosa Liarte, Premi SIMO 2014 i Premi Docent Innovador 2016, i Joan Borja, escriptor i professor de la Universitat d’Alacant.

La jornada ha comptat també amb expositors d’entitats i institucions amb projectes educatius.

Així mateix, s’han dut a terme actuacions musicals com la de l’IES El Palmerar d’Orihuela, que han homenatjat Miguel Hernández, i dels CEIP Francisco Cloquell de l’Orxa i Perputxent de Beniarrés, que han tocat el flabiol, com a mostra patrimoni musical valencià.

De la mateixa manera i com a homenatge a Miguel Hernández, l’any de la commemoració del 75 aniversari de la seua mort, s’han projectat els cal·ligrames amb un poema o estrofa de l’escriptor que han anat enviant els centres. A més, els poemes s’han penjat als arbres dels cal·ligrames per a crear un bosc de cal·ligrames poètics.