Bota al contingut principal

Davant de les previsions de baixada de temperatures que s’esperen per als pròxims dies, l’Ajuntament de València ha reforçat els mitjans i els recursos dels Serveis Socials destinats a l’atenció de persones sense sostre, així com els de la Policia Local, a través de la denominada “Operació Fred”.

Així ho ha subratllat este matí Joan Ribó, qui ha assegurat que “tots els recursos municipals estan preparats, i s’ha realitzat un reforç de les distintes àrees, des d’atenció social, places en albergs, repartiment de mantes… tant des de Serveis Socials, com per part de la Policia Local”.

Concretament, la regidoria de Serveis Socials ha conveniat 15 places extra en l’edifici gestionat per Casa Caridad en el barri de Benicalap. Açò se suma a les més de 170 places que ja s’ofereixen durant la resta de l’any, tant en eixe centre com en el Centre d’Atenció a Persones Sense Sostre situat en el barri del Carme (una instal·lació de baixa exigència), i les que hi ha disponibles en el centre de Sant Joan de Déu (situat en el carrer Luz Casanova, 8).

D’altra banda, Consol Castillo ha acordat amb Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana que s’obriga estes nits l’estació de Xàtiva de MetroValència per tal que puguen fer-ne ús les persones que, sense voler anar a un centre municipal com un alberg, sí que puguen dormir aixoplugats del fred del carrer, sota el sostre d’esta cèntrica estació de metro.

En tot cas, des de l’Ajuntament s’ha llançat un missatge de tranquil·litat, i s’ha assegurat que qualsevol persona que demane dormir a cobert estarà atesa pel consistori. En eixe, sentit Castillo ha recordat que el consistori dedica dos milions d’euros anuals a l’atenció de les persones sense sostre, entre els quals hi ha una partida destinada per a reservar places en hostals de la ciutat per si fóra necessari.

Finalment, Castillo ha explicat que el treball respecte a l’atenció a les persones sense sostre “és una prioritat per al Govern de la Nau des del moment que vam entrar en l’Ajuntament, per això durant el 2016 hem treballat incrementant el número de places que donen satisfacció a les necessitats d’estes persones, tant en el centre de dia de baixa exigència del Carme, com en el centre de Benicalap que gestiona Casa Caridad, així com les que s’han incorporat en el conveni que tenim en el centre de Sant Joan de Déu”.

Tot açò, ha dit la regidora, “sense oblidar que l’objectiu final és una atenció integral que té per objectiu que les persones puguen tornar a recuperar una llar i integrar-se de nou en la societat”.