Bota al contingut principal

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, acompanyat pel director general d’Indústria, Diego Macià, s’ha reunit amb tots els representants de la patronal AECOVA (Associació d’Entitats Concessionàries de la Comunitat Valenciana Per a la Itv ) i ha acordat posar en marxa la comissió tècnica de la ITV.

Esta comissió elaborarà en poques setmanes un document amb informació puntual, reptes, inquietuds i referències a la Proposició No de Llei (PNL) reguladora del sector que serà tractada a les Corts Valencianes.

És la primera vegada que un membre del Consell rep aquesta patronal en 20 anys, període en què les ITV es gestionen amb el sistema actual.

En la reunió s´ha acordat que el director general d´Indústria,Diego Macià, es reunirà pròximament amb la comissió tècnica per debatre i tractar la Proposició No de Llei, les directives europees que es plantegen en el futur i qualsevol aspecte que faça referència a aquesta important patronal agrupada en 7 lots repartits territorialment per tota la Comunitat.

A la reunió d’aquest dimecres han assistit representants dels 7 lots i s’han compromés a treballar conjuntament amb l’Administració i a participar de la PNL, especialment pel que fa a la revisió de tarifes, tant la inicial com la que s’aplica quan un vehicle no ha superat el test tècnic.

El conseller Climent s’ha mostrat satisfet amb el resultat de la reunió i s’ha compromés a col.laborar per tancar com més aviat el text de la PNL de manera dialogada i unànime i a tractar qualsevol qüestió que siga de l’interés d’aquesta Patronal.

La Comunitat Valenciana compta amb set estacions mòbils d’ITV per a ciclomotors, vehicles agrícoles i quads, un servei que està a la disposició del ciutadà i que completa la xarxa de 25 estacions d’ITV fixes i sis unitats mòbils per a turismes.