Bota al contingut principal

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el secretari autonòmic de la Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, han presentat en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) la guia de rutes turístiques inclusives ‘La Comunitat també per a tu’, elaborada per COCEMFE CV amb la col·laboració de l’AVT.

La vicepresidenta ha destacat “l’aposta del Consell per un turisme de qualitat, inclusiu, responsable i sostenible en el qual les persones siguen el més important”, i ha assenyalat que per a aconseguir aquest objectiu “comptem amb la col·laboració de les entitats amb les quals ens sentim molt còmodes treballant perquè són els qui millor coneixen les necessitats de la ciutadania”.

Oltra ha indicat que el turisme accessible és una tasca “transversal i multidisciplinària que permet enfocar l’accessibilitat des d’una perspectiva universal, amb un disseny de major qualitat i vàlid per a l’ús de totes les persones. Incorporar una perspectiva inclusiva en el disseny dels espais públics és fonamental per a viure de forma plena, perquè moltes més persones tinguen l’opció de poder visitar-nos i conèixer nous llocs de la nostra terra”.

La vicepresidenta ha assenyalat que la guia “La Comunitat també per a tu’ constitueix una “iniciativa pionera” que va a donar a conèixer a les agències i a tot el sector les moltes possibilitats que existeixen a la Comunitat Valenciana, “amb noves perspectives de negocis especialitzats que conquisten a un públic diferent que requereix d’altres ofertes”.

La guia, a més d’oferir a les persones amb diversitat funcional rutes i destinacions turístiques sense barreres, pot ser una eina molt útil per al sector de les persones majors que segueix creixent i que amb aquesta guia podran conèixer amb detall els llocs on poden accedir amb facilitat.

Oltra ha destacat que a la Comunitat “estem compromesos amb els valors universals dels drets de totes les persones, amb un entorn on els espais siguen accessibles i on la inclusió siga plena”, i ha felicitat a COCEMFE-CV per aquesta iniciativa i pel seu treball per a fer possible “aqueix món on totes i tots som importants”.