Bota al contingut principal

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, Rafa Climent, i la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, han presentat la plataforma en línia Exportjobs, “que entronca amb dos objectius fonamentals de la Conselleria d’Economia Sostenible, com són el foment de l’ocupació juvenil i l’impuls a la internacionalització”.

Rafa Climent ha indicat que “ExportJobs naix amb tres objectius bàsics: canalitzar l’oferta i demanda de recursos humans, mostrar l’oferta formativa d’Universitats i centres formatius i canalitzar l’oferta i demanda de pràctiques lectives i no lectives. Tot açò en l’àmbit de la internacionalització”.

El conseller Rafa Climent ha destacat la necessitat de seguir apostant per la internacionalització com una garantia per a reforçar la competitivitat de les empreses davant d’un auditori format per representants de les universitats públiques i privades, així com la patronal, sindicats, el SERVEF i l’IVAJ.

“L’especialització en internacionalització -ha afegit el Conseller- constitueix una gran oportunitat tant per als demandants d’ocupació, com per a les empreses immerses en processos d’internacionalització, atès que la incorporació d’aquests recursos humans redunda en un clar guany de competitivitat, a més d’afavorir l’ocupació sostenible i de qualitat, en el context de l’actual escenari global i del nou entorn socioeconòmic”.

Per la seua banda, la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha ressaltat que “el capital humà és una de les peces fonamentals per a augmentar la competitivitat de les empreses. Des d’IVACE Internacional apostem per l’especialització en internacionalització de recursos humans perquè s’incorporen a les empreses i contribuïsquen a l’èxit del procés de la internacionalització de les mateixes”.

“La internacionalització és una opció estratègica que requereix una profunda reflexió sobre el model actual de la companyia i fonamentalment sobre el paper que vol exercir en el mercat mundial. Sovint les companyies es troben amb molts obstacles en el seu procés d’internacionalització, com a falta de capacitat i experiència dels recursos humans en l’àmbit internacional, estratègies comercials incorrectes, inadaptació de l’oferta, mala elecció en els canals de distribució… És ací on l’Administració juga un paper important”, ha assegurat.

“ExportJobs naix precisament del nostre coneixement i experiència amb les empreses, amb els professionals de la internacionalització i amb l’ecosistema formatiu. Volem posar a la disposició d’empreses i joves amb inquietuds en internacionalització una plataforma útil que facilite als joves trobar ofertes d’ocupació d’empreses exportadores i a les empreses accedir a perfils especialitzats, una demanda que ens realitzen habitualment”, ha explicat.

“És molt important -ha senyalat- que les empreses compten amb recursos humans especialitzats. Una especialització assolida a través de la labor de les Universitats i dels centres de formació als quals s’ha volgut implicar en aquest projecte”.

La plataforma, en la qual IVACE actuarà de mediador, s’engegarà en els pròxims dies i estarà allotjada en la web.