Anar directament a les notícies

Economia destina més de 8 milions d’euros a donar suport a la internacionalització empresarial

Publicat el en Economia i Ocupació Governs amb Compromís

El suport públic a la internacionalització de les empreses valencianes ha centrat una de les activitats organitzades en el marc de Viveralia, el Saló Professional Internacional de la Planta Ornamental i Afins que ha obert les portes a la Institució Firal Alacantina.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha participat a la taula rodona amb aquest títol i ha compartit impressions amb José Vera, cap de promoció d’ICEX Alacant i Luis Ferrero, cap de l’Àrea Internacional de la Cambra de Comerç d’Alacant, davant d’empresaris alacantins. Parra ha destacat “la necessitat d’intensificar encara més la col·laboració en matèria d’internacionalització amb tots els organismes amb competències en la matèria per treure el major rendiment als recursos disponibles, objectiu en el qual ja estem treballant”.

“Estem treballant en els programes i instruments de suport que desenvoluparem aquest any, un exercici en el qual la Conselleria d’Economia Sostenible destinarà més de 8 milions d’euros al suport a la internacionalització de les empreses valencianes. I ho farem intensificant la col·laboració i obrint el desenvolupament d’actuacions en tot el territori, a fi d’arribar al major nombre possible d’empresaris valencians”, ha indicat.

En la seua intervenció, María Dolores Parra ha realitzat un repàs dels suports amb què compten les empreses en l’àmbit de la internacionalització, “un procés que va més enllà de la comercialització de productes i que és realment una opció estratègica que requereix una profunda reflexió a l’empresa, així com un plantejament empresarial a mitjà i llarg termini i una sèrie d’inversions”.

“Parlem d’un procés que requereix recursos humans i econòmics, coneixements i habilitats, així com una estratègia a mitjà i llarg termini. Un procés costós per a les petites empreses, que són les que componen en un 90% el teixit empresarial valencià. I és ací precisament on les administracions tenen un paper important”, ha explicat.

Per això, des de la Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Ocupació s’aposta pel suport a la internacionalització. Un procés que permet a l’empresa ser més competitiva, resistir millor els cicles econòmics adversos i obtenir oportunitats en mercats amb major potencial de creixement.

Entre els suports disponibles, la directora general d’Internacionalització ha parlat del suport operatiu en destí, gràcies a comptar amb una extensa xarxa de delegacions a l’exterior; el suport estratègic, amb programes d’assessorament especialitzat; el suport econòmic, i el suport a la formació de recursos humans especialitzats en internacionalització.