Bota al contingut principal

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que la conselleria ha augmentat per a l’any 2017 quasi un 50% més les ajudes per al foment del cooperativisme i l’economia social respecte a l’any anterior. “Aquest any hem previst 6,3 milions, mentre que el 2016 van ser 4,3 milions”, ha indicat.

En aquest sentit, Rafa Climent ha explicat que” aquest augment de les ajudes respon al fort arrelament del cooperativisme valencià i a l’aposta del Consell per fomentar i promocionar la tasca de les cooperatives i del treball associat, com una forma d’economia basada en les persones i en la solidaritat i la col·laboració “.

El conseller ha visitat dos grans cooperatives, la cooperativa vitivinícola La Viña a la Font de la Figuera i la Cooperativa de Treball Associat de la Indústria del Vímet de Moixent (COIM), caracteritzades per la seua aposta per la innovació, pel seu creixement i també per la seua vocació exportadora.

Rafa Climent ha destacat la cooperativa La Viña de la Font de la Figuera com “un exemple de model cooperatiu que es va emprendre cap a diverses generacions i que està aportant molt bons resultats, ja que han rebut diversos premis i reconeixements per la seua competitivitat, innovació i qualitat dels vins “.

“La cooperativa La Viña exporta el 75% de la seua producció a la Xina, al centre d’Europa, Regne Unit, els països nòrdics, Rússia i Brasil i l’altre 25% al mercat nacional, que és el que més ha crescut en els últims anys. És un exemple d’adaptació a la tecnologia i el seu creixement en els últims 15 anys ha estat espectacular “.

En la seua visita a la cooperativa de Treball Associat de la Indústria del Vímet de Moixent, el conseller ha ressaltat que “és una empresa artesanal de mobles, amb la utilització també de trenats de vímet, que fins a hui ha tingut una evolució constant, i que ha sabut adaptar-se amb els seus dissenys i la seua qualitat als nous temps i a les noves tendències i exigències del mercat “.