Anar directament a les notícies

Oltra: “Aquest Consell va pel camí que les persones siguen titulars i beneficiàries dels drets socials que ningú els pot arravatar”

Publicat el en Governs amb Compromís

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha presidit la reunió de la Comissió delegada d’Inclusió i Drets Socials, on s’ha donat el vist i plau al Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social (Pla VICS) i a dos decrets que aprovarà pròximament el Consell, el del Reglament d’Assistència Jurídica Gratuïta i el que regula les bases per a la concessió de subvencions a persones menors d’edat per a compensar les despeses relacionades amb la protecció de la salut durant 2017.

Referent a això, Oltra ha indicat que “es tracta de tres temes troncals que fan que s’haja avançat en una major inclusió de totes les persones perquè no es vegen discriminades perquè tenen rendes baixes o algun tipus de discapacitat. Aquest Consell va pel camí que les persones siguen titulars i beneficiàries dels drets socials que ningú els pot arravatar”.

Pel que fa als decrets, la titular d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destacat que, “per primera vegada, es regulen els drets de les persones amb diversitat funcional a tenir una justícia gratuïta, no solament quan els afecta en la seua situació de diversitat funcional, sinó que els garanteix aqueixa justícia gratuïta en funció de la seua renda en qualsevol cas, ja siga laboral, civil, etc.”.

Oltra ha avançat també que aquest divendres s’aprovarà el decret “pel qual es garanteix el dret d’accés als medicaments dels xiquets i xiquetes menors de 20 anys que en la seua situació familiar tenen uns ingressos baixos. Anem a compensar el copagament farmacèutic impost per Rajoy, igual que hem fet amb els pensionistes o amb les persones que tenen algun tipus de discapacitat”.

En opinió de la vicepresidenta, aquesta mesura “és molt important” en tractar-se  d’un factor d’inclusió i de dret social de primer ordre, doncs garanteix que cap xiquet o xiqueta de la Comunitat Valenciana es quede sense medicarse perquè en la seua casa no han diners suficients; que cap xiquet o xiqueta d’aquesta comunitat es quede sense medicarse perquè hi ha un decret injust del Govern d’Espanya que imposa el copagament farmacèutic i fa que moltes famílies no puguen fer front a ell”.