Bota al contingut principal

Este dimarts entra en vigor el decret mitjançant el qual es concedeixen subvencions al col.lectiu d menors, destinades a compensar despeses relacionades amb la protecció de la Salut. D’aquesta forma s’amplia l’ajuda per fer front a la despesa farmacèutica que ja s’aplica al grup de pensionistes i persones amb diversitat funcional amb rendes baixes.

L’ajuda s’aplica directament sobre els beneficiaris, sense tindre que presentar cap paper ni fer més burocràcia, per tal de fer més efectiva la mesura. Segons les xifres que té la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, seran vora 405.000 els menors beneficiats amb aquesta mesura; 400.000 d’ells menors d’edat amb nivells de renda baixa (menys de 18.000 euros), en condició de persones beneficiàries o assegurades, y uns 5.000 menors no enregistrats ni autoritzats a residir a Espanya, recollits com a beneficiàris d’assistència sanitària en situacions especials.

La nostra és una sanitat universal, que acull a totes les persones, i les concedeix el dret a la sanitat pública. Amb aquest decret donem un pas més en l’objectiu de rescatar a les persones, i donar-les una millor qualitat de vida.

Amb el decret d’ajuda al col.lectiu de menors esperem obtindre uns resultats semblants als obtinguts amb els decrets dirigits als pensionistes i persones amb diversitat funcional de rendes inferiors a 18.000 euros, on s’ha aconseguit un descens del 31,7% en el abandonament de tractaments, i un descens del 8,3% en el nombre de tractaments no iniciats.