Bota al contingut principal

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha posat en marxa una nova oficina PROP de la Generalitat, situada a la seu de la conselleria a l’edifici de la Cigonya del Passeig de l’Albereda, 16.

El PROP de la Cigonya és una de les noves oficines de la Generalitat a València, punt d’atenció al ciutadà que contribuirà a descongestionar els PROP I, II i l’Prop Centre de València.

En total hi ha 29 oficines PROP, de les quals 3 estan en tràmit d’obertura i 26 en funcionament. Des de la Conselleria de Transparència s’ha apostat per potenciar aquests serveis d’atenció a la ciutadania i s’està reforçant la xarxa d’oficines.

La Conselleria de Transparència va posar en funcionament el passat any una nova oficina PROP a Llíria i durant aquest exercici està prevista l’obertura de nous punts d’atenció al ciutadà en les localitats d’Alcoi, Dénia i Morella, a més de la nova que s’ha inaugurat avui a La Cigonya.

Les oficines PROP de la Generalitat han rebut un total de prop d’1,3 milions de consultes el 2016, un 8% més de les que es van realitzar en 2015. Aquestes dades reflecteixen una mitjana diària de 4.671 persones/dia ateses de manera presencial al conjunt d’oficines PROP durant l’any 2016.

Així mateix, cal ressaltar que durant l’any 2016 s’han atès més de 22 milions de consultes a través dels serveis de les Oficines PROP, telèfon 012 i la Guia PROP d’Internet, el que ha suposat triplicar els resultats de 2015.

El conjunt d’oficines PROP constitueix una xarxa d’atenció presencial de la Generalitat distribuïda geogràficament al llarg del territori per acostar i descentralitzar els serveis a la ciutadania.

Les peticions d’informació més demanades per la ciutadania en 2016 a través dels punts PROP són, entre altres, les relacionades amb ajudes al lloguer d’habitatge; assistència tributària, sol·licitud de vacances socials i termalisme; llicències de pesca i caça; títols de família nombrosa i monoparentals, targeta de tacògraf, targeta del major, registre administratiu d’unions de fet, sol·licitud de matrícula per a la realització de proves per a l’obtenció de certificats oficials administratius de coneixements de valencià (JQCV), sol·licituds de Renda Garantida de la Ciutadania, etc.

La Generalitat Respon #SenseFiltres

La Conselleria de Transparència ha posat en marxa aquesta setmana la campanya informativa La Generalitat Respon #SenseFiltres sobre els serveis d’atenció a la ciutadania que té en marxa el Consell: el portal de transparència GVA Oberta, les oficines d’atenció PROP, el telèfon 012 i la Guia PROP Internet.

Aquestes quatre eines de proximitat fan que la Generalitat siga més transparent i que seguisca avançant a través dels serveis d’atenció a la ciutadania, atès que són el primer contacte de l’administració autonòmica amb els valencians i valencianes.