Bota al contingut principal

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha participat en la presentació de l”Anuari de l’Observatori de Marques Valencianes en l’Exterior’, impulsat pel Club de Màrqueting del Mediterrani.

En la seua intervenció, María Dolores Parra ha felicitat a l’Observatori de Marques pel seu paper com a transmissor de la importància d’invertir en màrqueting internacional per a les empreses exportadores i de la necessitat de crear marques potents per a poder competir en els mercats internacionals.

“La marca és molt més que disseny i creativitat, és l’associació d’uns valors a un producte, és una promesa per al consumidor i sobretot, és el resultat d’una estratègia”, ha indicat Parra. “És, sobretot, allò que ens permetrà diferenciar-nos de la competència en un entorn global i el que ens facilitarà, per tant, ser més competitius en els mercats exteriors”.

Respecte al suport a les empreses en aquest matèria, la directora general d’Internacionalització ha assenyalat que “en la Conselleria d’Economia Sostenible som molt conscients de la dificultat de crear bones marques i per açò donem suport a les empreses amb programes específics d’assessorament especialitzat que tracten des de l’estratègia de marca i comunicació fins a l’estratègia de màrqueting digital”.

A aquests programes específics se sumen les ajudes que donen suport als serveis i accions relacionades amb la creació i promoció de la marca en els mercats exteriors. “Unes ajudes que, en 2016, han arribat a 564 empreses valencianes”.

María Dolores Parra ha reiterat que IVACE Internacional està a la disposició de les empreses per a facilitar la seua eixida a l’exterior. “Queda molt per fer, però les dades ens indiquen que estem en el camí correcte. Les nostres empreses han exportat més de 26.000 milions d’euros en els onze primers mesos de l’any. L’economia valenciana se situa com la segona de l’Estat més exportadora, i a més, s’està incrementant el nombre d’empreses que exporten regularment”.

“Esta és una dada especialment significativa -ha continuat-, ja que en els deu primers mesos de 2016 el nombre d’empreses exportadores regulars s’ha incrementat fins a un 36% pel que fa al mateix període de l’any anterior”.

Conclusions Observatori

El director de l’Observatori de Marques Valencianes en l’Exterior, Bernardo Abril, ha desgranat les conclusions de l’estudi realitzat amb 140 empreses exportadores que representen un ampli espectre de sectors exportadors.

Les principals conclusions se centren en un augment de la inversió de les empreses analitzades en màrqueting internacional, les bones perspectives de negoci i el clima de confiança, i la major incorporació d’internet i del comerç electrònic com un canal de venda.

Entre les xifres aportades, destaca que el 76% de les empreses entrevistades ha vist créixer les seues vendes en l’últim any, o l’optimisme que mostra la majoria de les empreses enquestades. El 92,6% de les empreses centren el seu negoci en la Unió Europea, encara que comencen a consolidar la seua presència en àrees com Amèrica del Nord o Àsia.

Respecte al registre de marques, fins a un 26,5% de les empreses ha registrat alguna nova marca en els mercats exteriors durant 2016, la qual cosa representa un creixement del 11% pel que fa a les dades de l’estudi anterior.

El 53% de les empreses han augmentat el pressupost de màrqueting entre un 10 i un 15% l’any 2016, i fins a un 43,4% ha incorporat estratègies de comerç electrònic internacional.