Bota al contingut principal

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defensat la necessitat que les empreses aposten per una visió de negoci que vaja “més enllà dels guanys econòmics aparentment fàcils” i ha apostat per construir un teixit empresarial “sòlid” en què s’atorgue “oportunitat en igualtat a totes les persones”, perquè la inclusió social enriqueix la societat, i la fa “més forta i cohesionada”.

Mónica Oltra així ho ha manifestat en la seua intervenció durant la cerimònia de lliurament dels Reconeixements 10 anys Programa incorpora de La Caixa, organitzada per l’Obra Social la Caixa, uns guardons amb els quals es pretén posar en valor les empreses valencianes socialment compromeses en la integració laboral de persones en risc d’exclusió social.

Oltra ha apel·lat a la implicació de tota la societat i al suport de les administracions per “pal·liar les desigualtats” i per “atorgar oportunitats en igualtat a totes les persones”, perquè la inclusió social, “ens fa més rics en valors i més cohesionats com a societat “.

La vicepresidenta ha assegurat que, des del Govern valencià, s’està treballant “amb aquests col·lectius i per a ells”, i sempre buscant “fórmules que permeten recuperar les oportunitats, i tornar a una millor situació, en definitiva d’aspirar a tenir un projecte vital”.

Referent a això, Oltra ha al·ludit al Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social (VICS), que està elaborant el seu departament i on s’incorporen 5 objectius prioritaris amb 45 accions concretes, dins de la línia estratègica de l’accés a l’ocupació per a col·lectius vulnerables.

Així mateix, ha elogiat la tasca que, des de fa 10 anys, realitza l’Obra Social la Caixa a través del programa Incorpora, precisament amb el reconeixement a la tasca del teixit empresarial i que valora “les persones que necessiten un tracte més humà, una mirada àmplia per veure les capacitats que s’amaguen darrere les etiquetes de ser dona, immigrant o jove, una oportunitat per demostrar del que són capaços”.

Referent a això, ha subratllat que les empreses que aposten per aquesta via de contractació “saben que és un camí on guanya tota la societat”, perquè, segons la seua opinió, “les persones que considerem vulnerables socialment també són les que més s’entreguen, les que més s’impliquen i treballen dur per aquesta empresa que els ha donat l’oportunitat”.

A les empreses reconegudes en l’acte, Mónica Oltra els ha ponderat per ser “l’exemple del teixit empresarial que es vol fomentar des del Consell”, i ha assegurat que justament la responsabilitat social “ha de ser la nostra marca de qualitat més prestigiosa”, perquè considera que l’èxit empresarial ve de la mà del “compromís amb la societat, de les bones pràctiques empresarials, de la feina i el suport conjunt amb els seus treballadors i treballadores”.

“Les empreses que avui reben aquests premis són aquesta altra manera d’entendre el negoci, més enllà dels guanys econòmics aparentment fàcils, cal construir un teixit social i econòmic sòlid per poder ser una societat forta i cohesionada”, ha precisat la vicepresidenta.

A més, ha ampliat la seva felicitació a totes les empreses que incorporen a la seua filosofia “la capacitat de donar oportunitats a homes i dones que no ho tenen fàcil per aconseguir incorporar-se al món laboral”, perquè, segons ha assenyalat, “saben que cada persona té molt d’aportar i, de vegades, només cal aquesta oportunitat per demostrar-ho”.

D’altra banda, ha animat les empreses a “considerar que el 2% de la contractació de persones amb diversitat funcional no siga una obligació legal, sinó un valor afegit, al fet que la normalitat siga la diversitat de les capacitats”.

També els ha estimulat a apostar per la gent jove com “una inversió per les ganes d’aprendre” i al fet que perceben en les dones de més de 45 anys “la seua experiència i la sàpiguen aprofitar”.