Bota al contingut principal

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defensat “el nivell que l’esport femení d’elit aconseguit per mèrits propis”, i ha demanat que la seua presència i tractament en els mitjans de comunicació i en la societat en el seu conjunt “s’encamine cap a la igualtat en l’esport i no a apuntalar el sistema patriarcal i reforçar la desigualtat entre dones i homes”.

La vicepresidenta del Consell ha brindat el suport del Govern valencià per a “donar suport i visibilitat” a la Setmana Ciclista Valenciana, organitzada pel Club de Ciclisme Escapada i per a “que es consolide i es convertisca en una cita anual de l’esport valencià i internacional i del ciclisme de dones”.

Mónica Oltra ha realitzat aquestes declaracions en la presentació a Gandia d’aquesta cita esportiva, que suposarà fer realitat la primera Volta Ciclista Valenciana de Dones, i la segona d’aquest nivell al territori espanyol.

En la seua intervenció, ha apel·lat a la responsabilitat compartida, entre totes i tots, “de fer possible la igualtat entre dones i homes” i ha posat com a exemple la setmana ciclista, en les quals es donaran cita 162 corredores de 27 equips, dels quals 6 són seleccions nacionals d’Espanya, Noruega, Bèlgica, Alemanya, Rússia i Suïssa. “Són professionals, són l’elit del ciclisme internacional i mereixen el nostre suport i el nostre màxim respecte”, ha precisat.

Un esdeveniment, ha indicat la vicepresidenta del Consell, on les dones “són protagonistes per la seua professió, cosa que no ens resulta gens fàcil”, i més complicat segons el seu semblar, “tractant-se del món de l’esport professional, i si a més és en una disciplina com el ciclisme, el mèrit d’aquesta setmana esportiva és triple”.

Per això ha volgut felicitar “sincerament” el Club de Ciclisme Escapada, organitzador d’aquesta cita i ha agraït el seu esforç per “aquests anys de lluita i compromís en l’esport femení”, perquè encara que cada dia les esportistes “ens demostren que són bones, molt bones, fantàstiques, encara no sempre tenen el suport del públic ni la visibilitat als mitjans de comunicació que els correspon”.

Per a la vicepresidenta, les professionals que en unes setmanes competiran són “l’espill on es van a mirar moltes joves, dones que passaran a la història valenciana i que serviran de referent perquè altres dones seguisquen el camí marcat i, també, d’arribar a l’elit professional”.

En aquest sentit, Mónica Oltra ha destacat el fet que l’eixida de la carrera coincidisca amb la celebració del Dia Internacional de les Dones, la qual cosa demostra al seu judici, la voluntat de posar a les esportistes en primera línia, “en el lloc que es mereixen per mèrits propis”.

Així mateix, Mónica Oltra ha posat en valor el fet que les persones que van a fer lliurament dels mallots seran un xic i una xica. “Aquest detall significa molt, és un gest que assenyala com podem treballar activament per la descosificación de les dones” perquè, ha precisat, “les dones no som un trofeu, sinó que els aconseguim amb el nostre esforç, igual que els homes”.

També ha animat a la premsa i als mitjans especialitzats a què”estiguen a l’altura que la societat demanda i es facen ressò de les professionals que participen, dels seus mèrits i no d’assumptes personals o familiars com ha passat en els recents jocs olímpics”.

A més, en la presentació, la vicepresidenta ha fet un particular esment a les competidores valencianes Alba Teruel, Empar Fèlix, Cristina Martínez i Sofia Rodríguez, i ha agraït la seua especial implicació a Susana Pascual, ciclista professional, expresidenta del Club de Ciclisme Escapada, que ha lluitat amb tot l’equip per fer possible aquesta carrera,

El Govern valencià participa en la Setmana Ciclista Valenciana a través de l’Agència Valenciana de Turisme, de la Direcció general d’Esport i de la Direcció general de l’Institut de les Dones i per la Igualtat de Gènere, “des de la qual es fa difusió entre les entitats de dones i feministes perquè s’impliquen en la volta i animen a les dones a viure de primera mà aquest important esdeveniment”, ha conclòs Oltra.