Bota al contingut principal

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha reivindicat “un repartiment equitatiu i just dels recursos públics per a garantir els drets i poder assistir a les persones en les seues necessitats vitals i socials”.

Així s’ha pronunciat la vicepresidenta en la clausura de les Jornades Municipalistes per un Finançament Just, organitzades per a l’Ajuntament de València, que ha reunit a més de 100 alcaldes de municipis de tot el país per a tractar i debatre els recursos i el finançament que precisen les entitats locals per a oferir a la ciutadania uns serveis de qualitat.

En la seua intervenció, Oltra ha assenyalat que els pressupostos de les administracions públiques “adquireixen tot el sentit” quan van dirigits al compliment dels drets de les persones, i ha insistit que per a garantir-los “necessitem els recursos econòmics que constitucionalment ens corresponen”.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha assegurat que la Comunitat València “és l’única comunitat autònoma espanyola que sent pobra paga com si fóra rica, una anomalia que castiga injustament a les persones que viuen ací”. “És necessari transformar les injustícies que es deriven del fet de viure en territoris diferents, en comunitats autònomes diferents o en diferents municipis, i una de les maneres és generant espais d’opinió i de treball, de col·laboració i acord per a canviar el paradigma actual” ha apel·lat Oltra.

La vicepresidenta ha assenyalat com una de les causes de la falta de recursos de les comunitats autònomes i dels ajuntaments “l’imperi del dogma del control del deute i dels límits de despesa, la qual cosa ha propiciat uns poders públics ineficients i insuficients per a pal·liar el desequilibri econòmic i social generat”.

A més, ha subratllat que les greus conseqüències de la crisi sistemàtica i multifacética d’aquests anys “ens obliga als poders públics a posar en el centre de la nostra acció política a les persones i a oferir-los una xarxa social que només l’Estat des dels seus múltiples àmbits d’actuació, com són els ajuntaments, pot garantir”.

Finalment, la vicepresidenta ha felicitat a l’Ajuntament de València, a l’acalde, Joan Ribó, i al seu equip “per l’organització d’aquests dos dies de treball” i ha agraït a totes les persones la seua assistència i participació en les jornades.