Bota al contingut principal

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la convocatòria per a la concessió de subvencions per a la realització d’accions formatives dirigides a persones aturades que suposa una inversió de més de 49 milions d’euros.

Enguany, el Servef realitzarà un total dw 1.032 accions formatives que permetran que 15.345 persones aturades milloren la seua qualificació professional per a exercir una ocupació adequada a les necessitats del mercat de treball i estimular la seua inserció laboral.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que les accions de formació que ofereix el #NouServef estan dirigides “a tractar d’anticipar la formació al nou model productiu i aposten pels sectors més innovadors”.

Així, Nomdedéu ha explicat que, aspectes com la internacionalització de l’empresa, l´emprenedoria, la innovació i el desenvolupament tecnològic dels processos productius, són prioritaris en les noves accions del Servef.

“Hem de caminar cap a un nou Servei Públic de Formació i Ocupació que oferisca formació que realment siga útil per a l’empresa i, d’aqueixa manera, puga beneficiar la inserció de les persones aturades”, ha assenyalat el responsable d’Ocupació.

Jaciments d’ocupació

D’aquesta manera, ha avançat que se segueix apostant per l’agricultura ecològica, l’eficiència energètica en edificis i la seguretat informàtica. Com a novetat s’ha inclòs el manteniment d’equips d’esbarjo i embarcacions, una professió que ha demandat el sector portuari i amb elevada demanda de treballadors. Així mateix, en relació amb els idiomes, s’ha programat anglès per a l’accés al marc europeu de referència per a les llengües i es continua oferint xinés i rus.

Finalment, i atenent a la creixent importància de la impartició de cursos en la modalitat de teleformació (en línia), enguany s’ha incorporat a la programació el mòdul formatiu per a la “Impartició i Tutorització d´Acciónes Formatives per a l’Ocupació”.  Aquest mòdul permetrà acreditar als formadors ocupacionals (aquells que tenen el certificat anterior a l’actual “Docència per a la FP”) la competència per a tutoritzar les accions formatives que es desenvolupen en la modalitat de teleformació.

Nomdedéu ha explicat que, totes les persones que superen amb èxit els cursos dirigits a l’obtenció d’un certificat de professionalitat, obtindran la qualificació que acredite la seua capacitació professional per a l’acompliment de la respectiva professió. Així mateix, ha detallat que les accions cerquen adaptar-se a les necessitats d’ocupació de cada territori. D’aquesta manera, ha posat d’exemple que a Alacant s’ofereixen cursos de marroquineria enfocats al sector del calçat.

Tramitació anticipada

Enguany, el Servef, a través de la tramitació anticipada, ha avançat la publicació de la convocatòria perquè les persones puguen optar als cursos ho facen amb les màximes garanties per a cursar amb aprofitament de la formació, així com per a facilitar l’execució dels cursos per part tots els agents impicats.

Dins de les ajudes, el Servef ofereix una subvenció específica per a la formació de col·lectius, dirigida a persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social i possibilitarà que s’impartisquen al voltant de 82 cursos a 825 alumnes.

Formació a mida

Així mateix, enguany el Servef continua apostant per la formació a mida de les empreses, a les quals es destinen 1,5 milions d’euros. En total, es podran impartir, aproximadament, 33 cursos perquè 495 alumnes es formen en els processos productius de les empreses.

L’objectiu és que les empreses puguen dissenyar accions formatives, destinades a persones en situació d’aturades que els proporcionen la qualificació professional per a exercir una ocupació adequada a les necessitats del mercat. Aquestes ajudes les podran sol·licitar totes aquelles empreses o associacions empresarials situades a la Comunitat Valenciana.

Segons l’ordre, l’alumnat d’aquests cursos hauran de ser aturats i s’exigirà a les empreses la contractació d’almenys el 60 per cent de l’alumnat que haja superat amb èxit els mòduls propis de l’especialitat principal del curs. Els contractes hauran de ser a jornada completa d’almenys sis mesos de durada, o un període equivalent en cas de contractació a temps parcial, el qual no podrà ser inferior a la mitja jornada.

“Aquestes ajudes permetran que empreses amb necessitats formatives molt específiques puguen incrementar la seua competitivitat, a més de proporcionar una oportunitat d’ocupació a molts aturats”, ha destacat Nomdedéu.

Ajudes a l’alumnat

Així mateix, el DOGV ha publicat també les ajudes a l’alumnat, que enguany superaran els 3,7 milions d’euros amb l’objectiu de proporcionar ajudes al transport “perquè cap persona es quede sense poder gaudir d’un curs que millore les seues possibilitats de trobar una ocupació”