Bota al contingut principal

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha convocat les subvencions destinades a les entitats ciutadanes amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana, la transparència i l’accés a la informació pública. Es podran beneficiar d’aquestes ajudes les confederacions, federacions, associacions i fundacions de la Comunitat Valenciana i que tinguen delegació estable en la mateixa.

Aquesta convocatòria d’ajudes compta amb import global de 400.000 euros dels quals es destinarà un 60% a les confederacions i federacions i el 40% a les associacions i fundacions. Amb açò, es finançaran actuacions destinades a la formació i el foment de la participació ciutadana i transparència.

El termini per a presentar les sol·licituds serà de 20 dies hàbils, a partir de matí, l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). I, per cada projecte presentat, es comptarà amb un pressupost de 20.000 euros per a federacions i confederacions i 6.000 euros per a associacions i fundacions.

Cal recordar que, per a enguany, les ajudes destinades a entitats ciutadanes es dupliquen en passar de 271.000 euros a 400.000 euros. En l’exercici de 2016, es van subvencionar 36 projectes entre els quals es van prioritzar les iniciatives d’associacions i fundacions de malalts o col·lectius de suport als mateixos, l’atenció a la infància i les de caràcter veïnal.