Bota al contingut principal

El secretari autonòmic de medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha anunciat que la conselleria invertirà més de 5,5 milions d’euros en la reconstrucció de la planta d’envasos lleugers de Benidorm.

Durant una reunió amb l’alcalde de la localitat, Antonio Pérez, Julià Álvaro ha assenyalat que com a conseqüència de l’incendi que en 2009 va deixar inutilitzables les instal·lacions, les plantes de classificació d’Alzira i Picassent van assumir eixa producció, així com la de residus urbans de Villena, que rep part dels envasos lleugers que transferix a Picassent íntegrament.

El secretari autonòmic ha afegit que esta situació genera un gran deteriorament de la instal·lació per la dificultat de realitzar un manteniment preventiu i higiènic adequat i a més, el transport genera un cost econòmic i mediambiental elevat.

En este sentit, ha afirmat que la conselleria procedirà a la reconstrucció total de la planta de classificació de Benidorm, que tindrà una capacitat de tractament de set tones per hora i una capacitat total de tractament de 19.471,2 tones a l’any.

Respecte d’això, Álvaro, que ha realitzat una visita a les instal·lacions actuals, ha indicat que no sols hi haurà beneficis socials com la creació de 40 llocs de treball que donaran servici en l’interior de la planta, sinó que també s’incidirà en l’educació mediambiental, a través d’una aula ecològica, que oferirà un espai de formació, i en l’àmbit de la sensibilització mediambiental amb l’organització de visites a la planta.

El secretari autonòmic ha agregat que, també, hi haurà altres beneficis ambientals com la reducció del nombre de transports, amb la consegüent reducció d’emissions, un menor consum de combustibles fòssils i un menor cost logístic, entre altres, complint-se amb el principi d’autosuficiència i proximitat, estratègia fonamental de la UE en matèria de residus.