Bota al contingut principal

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació(Servef) ha convocat en el Diari Oficial de la Generalitat Valencaina (DOGV) les subvencions per a la realització d’accions formatives dirigides de manera prioritària a persones ocupades. Es tracta d’ajudes a les quals el Servef va a destinar enguany més de 10 milions d’euros i subvencionen els programes de formació dirigits, almenys en un 60%, per a treballadors empleats en empreses o centres de treball situats a la Comunitat Valenciana o treballadors autònoms residents en la mateixa i, en un 20% com a mínim, de treballadors aturats residents també a la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha explicat que aquestes ajudes cerquen “millorar la qualificació dels treballadors ocupats i promoure la seua mobilitat i la seua promoció i al seu torn, incrementar la productivitat i la competitivitat de les empreses”.

“Aquestes accions de formació per a ocupats -ha expressat- són absolutament imprescindibles en un context laboral canviant que requereix l’actualització continua de coneixements i capacitats. Amb aquest programa, el Servef aposta decidament per incrementar el capital humà de les nostres empreses, com a via per a millorar la seua productivitat i competitivitat”.

“La formació és la millor garantia que tenim per a afavorir el canvi de model productiu cap a una Comunitat més competitiva i més innovadora”, ha destacat sobre aquest tema el responsable d’Ocupació.

Nomdedéu ha posat l’accent que, enguany, s’inclouen ajudes perquè puguen realitzar accions formatives també el sector ceràmica. Així, ha recordat que es tracta d’un sector que ha experimentat una gran embranzida els últims anys com ho demostra el fet que, en 2016, haja tancat amb 500 noves ocupacions i un augment de les vendes del 7%.

Aquestes ajudes s’uneixen a les de formació per a l’ocupació destinades a persones aturades, que s’han publicat aquesta setmana i que permetran realitzar un total d’1.032 accions formatives, de les quals es beneficiaran 15.345 persones.