Bota al contingut principal

El Consell, a través de la unitat internacional de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), ha concedit ajudes per valor de 5 milions d’euros per al desenvolupament dels plans d’internacionalització de 564 empreses.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que “la resolució d’ajudes als plans d’internacionalització de 2016 ha agrupat tots els suports econòmics d’IVACE Internacional en matèria d’internacionalització amb l’objectiu de facilitar al màxim l’accés a les empreses”.

“A través d’aquesta resolució d’ajudes -ha indicat- donem suport a conceptes com la participació en fires internacionals, la cooperació empresarial, l’inici a l’exportació, el desenvolupament d’accions relatives al màrqueting internacional, la participació en accions organitzades per IVACE Internacional, les actuacions relacionades amb l’accés de les empreses a les licitacions internacionals i, fins i tot, la contractació de personal per al departament d’exportació. Un ampli ventall d’actuacions que afavoreixen l’acció de les nostres empreses en els mercats exteriors”, ha afegit.

Aquesta resolució d’ajudes completa l’ordre d’ajudes de la Direcció general d’Internacionalització, dotada amb 1,9 milions d’euros, amb la qual es dóna suport a la participació en les fires internacionals més representatives.

“El nostre objectiu amb la publicació d’aquesta ordre d’ajudes és facilitar recursos perquè les empreses valencianes aposten per la internacionalització”, ha assenyalat Parra.

“A pesar que hi ha hagut un retard en la publicació de les ajudes, hem aconseguit realitzar l’avaluació de les 677 sol·licituds en sol dos mesos per a concedir a les empreses les ajudes al més prompte possible”, ha afegit, així mateix, la Directora d’Internacionalització.

Per tipus de projecte a què s’ha donat suport destaquen en nombre les sol·licituds relatives a la participació de fires, la contractació de personal per als departaments d’exportació, els viatges o les accions contemplades en el pla de màrqueting internacional.