Bota al contingut principal

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha format ja als 66 primers gestors d’àrees industrials, en una acció conjunta amb les Cambres de comerç i la Federació de Polígons Industrials.

El Secretari Autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha explicat que “es tracta d’una acció en la qual el Servef s’avança a una demanda laboral que va a generar l’aprovació de la nova Llei de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials”.

L’esborrany d’avantprojecte d’Àrees Industrials ja s’ha traslladat a la principal associació del sector, la Federació de Polígons Empresarials (Fepeval), i es tramitarà en les Corts. Aquesta llei pretén cobrir la llacuna legislativa existent en l’àmbit de les àrees industrials que ha provocat que moltes d’elles presenten importants manques de serveis bàsics. D’aquesta forma, la llei té com a objectiu impulsar la millora de la qualitat del sòl industrial, i així contribuir a millorar la competitivitat del sector industrial, a dinamitzar l’activitat econòmica i, per tant, a propiciar la creació d’ocupació”.

Nomdedéu ha destacat que aquesta iniciativa s’emmarca en l’estratègia del #NouServef d’oferir formació als aturats que realment responga a les necessitats del teixit productiu. “Solament d’aquesta manera -ha indicat- aconseguirem promoure la inserció laboral de les persones aturades, oferint una formació atractiva a les empreses”.

El president de Fepeval, Santiago Salvador, ha valorat aquest curs: “és la primera vegada a Espanya que s’imparteix aquest tipus de docència per a formar professionals en la gestió de les àrees empresarials. Ha sigut un encert per part del Servef que, per fi, s’haja engegat una acció formativa que professionalitze la figura dels gestors de parcs industrials, dotant-los de les eines formatives i la qualificació específica necessàries”, ha assenyalat.

Actualment hi ha prop de 700 àrees industrials i només al voltant del 15% compten amb un ens gestor, per la qual cosa des del Servef i Fepeval s’espera que aquest curs nodrisca de professionals adequadament formats les futures entitats de gestió i modernització previstes per aquesta Llei.

Aquest curs s’ha impartit a 66 alumnes en quatre seus de les cambres de comerç d’Alacant, Alcoi, Castelló i València amb l’objecte de formar especialistes en les diferents àrees empresarials que coneguen les necessitats i problemes particulars de les àrees empresarials de cada comarca.