Bota al contingut principal

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha destacat que “el Codi de Bon Govern és un instrument de futur i regeneració democràtica”. Alcaraz s’ha pronunciat així durant la seua participació en l’acte d’adhesió voluntària al Codi de Bon Govern de la Generalitat per part de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Xàtiva. De fet, Alcaraz ha destacat aquesta unanimitat per sumar-se a aquesta iniciativa del Consell amb la qual es pretén “formar una gran aliança de municipis, institucions i representants polítics perquè l’ètica pública siga una constant en l’exercici de les nostres funcions”.

El conseller ha subratllat la importància de sumar-se a aquest codi ètic “com a resposta necessària i oportuna davant els casos de corrupció i falta de transparència que hem viscut i dels quals encara estem pagant les conseqüències”, i ha avançat que en breu “se sumaran al Codi de Bon Govern dels òrgans estatutaris i també ho faran els rectors de les universitats públiques valencianes, que comptaran amb un document semblant”. Segons Alcaraz, “el poble valencià desperta després d’una època fosca i mira cap al futur amb optimisme”.

El conseller ha assenyalat que, d’aquesta manera, la corporació municipal de Xàtiva es converteix “en un exemple de transparència de cara a la societat civil, ja que els membres de la institució adquireixen el compromís de complir les normes de conducta que plasma el Codi de Bon Govern i retre comptes”.

Així mateix, Alcaraz ha ressaltat que “anem avançant en el camí d’evitar desviaments i reassumir nous valors a la societat, ampliant les adhesions a un document de caràcter obligatori per a tots els alts càrrecs de la Generalitat que ha de servir de tallafocs contra la corrupció”.

“El nostre territori no pot estar, a més de infrafinançat, infravalorat èticament i convertit en el símbol de major corrupció política a Espanya, situació que exigeix ​​prendre mesures i accions positives, donant un pas més enllà, comprometent-nos activament a promoure una sèrie de valors que estan plasmats en el Codi de Bon Govern”, ha subratllat el conseller.

El Codi de Bon Govern té la finalitat d’afavorir el desenvolupament d’unes administracions públiques transparents i eficients per reforçar la confiança dels ciutadans en els polítics i les institucions.