Bota al contingut principal

La secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, ha destacat el compromís de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb la millora de l’atenció a les persones amb diversitat funcional i persones amb malaltia mental, i ha explicat que per aquest motiu un dels objectius per als propers dos anys és crear més de 1.000 places en centres de diferent tipologia.

Ferrando ha assistit a l’obertura del consell autonòmic de COCEMFE-CV, celebrat per analitzar la gestió de l’entitat i establir les línies d’actuació per als següents mesos, on ha destacat aquesta entitat com “un referent en la millora de les condicions de vida de les persones amb diversitat funcional”.

La secretària autonòmica ha destacat que, des de la Conselleria d’Igualtat, “treballem per reordenar un sector que durant anys ha estat gestionat amb escassos recursos i infraestructures, i crear un sistema que done resposta a les noves necessitats de les persones amb diversitat funcional i on el centre i l’interès siguen els usuaris”.

En aquest sentit ha recordat la creació el 2016 d’al voltant de 500 noves places gràcies a l’obertura de 8 nous centres i l’ampliació de places subvencionades en instal·lacions ja en funcionament, tot això amb un cost per al seu finançament de 4.910.960 euros. Del total de places previstes per als propers dos anys, 407 seran per a persones amb diversitat funcional i 638 per a persones amb malaltia mental crònica.

La secretària autonòmica ha indicat que les polítiques “han d’anar encaminades a oferir les mateixes oportunitats a totes i a tots els membres de la societat”, i ha incidit en la necessitat d’oferir a les persones amb diversitat funcional “el suport i l’atenció que necessiten”.

Per a això, la Conselleria ha incrementat el pressupost per a persones amb diversitat funcional en un 8,2% respecte a l’any passat, el que permet, entre altres coses, augmentar les subvencions per a ajudes personals, programes i manteniment de centres amb un total de 103 milions.

Respecte a això, Ferrando ha assenyalat que la Conselleria d’Igualtat ha decidit canviar el model subvencional amb les entitats sense ànim de lucre per a la gestió de les places de centres d’atenció especialitzada “pel del concert social que acabarà amb la discrecionalitat de les ajudes i millorarà les condicions laborals i la seguretat de l’entitat, a més de crear un marc legal que repercuteix en la millora dels drets dels usuaris”.