Bota al contingut principal

Hui, dia 3 de març, a les set del matí, ha quedat obert íntegrament l’anell ciclista que circumval·la la ronda interior de la ciutat de València i connecta amb altres traçats de carril bici que la recorren. El regidor Giuseppe Grezzi, responsable de l’àrea de Mobilitat Sostenible, ha anunciat la conclusió d’esta obra, realitzada dins dels terminis previstos, que marcarà un abans i un després en la forma de desplaçar-se per la nostra ciutat.

“Hui, des de les set del matí, està completament obert l’anell ciclista”, ha anunciat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, al costat d’una de les interseccions, en la confluència de Colom i Porta de la Mar, d’este traçat ciclista que recorre tota la ronda interior de la ciutat i connecta amb altres trams de carril bici. “Durant tota esta setmana hem anat completant les obres i, sobretot, el treball de pintura i senyalització, per exemple, en les interseccions, que és una de les coses que nosaltres hem introduït de forma nova en una obra que considerem molt important i que marcarà un abans i un després en la manera de desplaçar-se per València”

Grezzi ha recordat que durant ahir es varen escometre els últims retocs, especialment pel que fa a senyalització de les interseccions on confluïxen ciclistes, vianants i usuaris de vehicles a motor. ”S’ha utilitzat la pintura roja per a senyalitzar millor els espais que seran d’intersecció i d’ús comú entre el trànsit de bicicletes i el trànsit motoritzat”. Ha afegit que “també s’han completat els últims detalls del carril bici al seu pas per les Alberedetes dels Serrans. S’han acabat els últims detalls i a les set s’ha obert l’anell ciclista”

Pintura testada

En ser preguntat respecte a suposades queixes de motoristes, en relació amb la pintura emprada en les interseccions, Grezzi ha assenyalat que “haurien de preguntar primer als tècnics de la regidoria i sabrien que totes les proves que s’han fet quan s’ha posat el material i després, quan ja s’estava utilitzant, ens han confirmat que no és relliscós i complix els requisits perquè no hi haja cap problema per als motoristes”.

Quant a previsions d’ús i afluència en l’anell ciclista, Grezzi ha dit que “es calcularan quan estiga obert completament i no com fins ara, que ho estava a trams. En un termini raonable de sis mesos farem un primer balanç”. No obstant açò, ha remarcat que “amb les altres connexions que hi ha, i amb les connexions bidireccionals, s’incrementarà molt el trànsit de bicicletes”.

Grezzi ha afirmat que “les obres són de la gent, de la ciutadania, i qui les ha d’inaugurar i gaudir és la ciutadania”. En este cas serà així amb la festa organitzada per a dissabte que ve per l’associació València amb Bici. “El dissabte al matí, València amb Bici ha convocat, a partir de les 10:30 hores, en l’esplanada de la Plaça de Bous”. Grezzi, que ha anunciat que tant ell com Joan Ribó, alcalde de València, està previst que acudisquen a eixa convocatòria per a celebrar l’obertura total de l’anell, ha recordat que “l’anell ciclista és un projecte que es va impulsar l’any 1994 per part de València amb bici i, de fet, el nom el van encunyar ells”

El regidor de Mobilitat Sostenible s’ha mostrat satisfet que les obres hagen conclòs dins del termini previst. “Vam fer una calendarització de les obres sobre els tres mesos i mig que va oferir l’empresa PAVASAL i s’ha complit bastant bé. Una part la vam escometre abans de Nadal i una altra després, perquè els treballs acabaren abans de les Falles, i així ha sigut”.