Bota al contingut principal

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha llançat la nova web de la Direcció General de Cooperació i Solidaritat. Una web més dinàmica, oberta i amb més informació per estar al dia de les activitats que desenvolupem a esta àrea..

La web permetrà fer un seguiment de l’actualitat, dels projectes i les ajudes que es destinen a les ONGD valencianes. Amb la web es vol obrir un nou espai de participació, informació i difusió per a la ciutadania i promoure la cooperació valenciana i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Des de la Conselleria de Transparència s’està treballant per enfortir les polítiques de cooperació. Així, en dos anys s’ha incrementat el pressupost passant de 3,8 milions en 2015 a 18,7 per a enguany, que suposa un 0,11 per cent dels comptes de la Generalitat.

L’objectiu és retornar la dignitat a la cooperació valenciana, un dels eixos del Pacte del Botànic, després d’haver passat una etapa complicada en la qual ha sigut espoliada i oblidada pels responsables de la seua gestió a l’anterior govern.

Què és la cooperació valenciana?

La cooperació valenciana està vinculada al desenvolupament sostenible com a política pública de la Generalitat Valenciana, que engloba el conjunt d’actuacions i recursos que es posen al servei dels municipis més desafavorits a països empobrits amb la finalitat de contribuir amb l’eradicació de la pobresa, el desenvolupament humà, econòmic i social, la defensa dels drets humans i unes relacions internacionals basades en la justícia. Així mateix, comprèn les actuacions d’educació per a la ciutadania global i sensibilització social per al foment de la solidaritat.

Es tracta d’una cooperació valenciana global que està alineada amb l’Agenda 2030 i compromesa amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. També és transparent com a base de la rendició de comptes de les polítiques públiques de cooperació al desenvolupament. És participativa, implica les ONGD, i tots els agents, actors i societat civil valenciana en l’elaboració, desenvolupament i avaluació de les polítiques i actuacions de cooperació. I, a més, és inclusiva i multidimensional. L’enfocament de gènere i drets humans s’incorpora en totes les seues actuacions.

Per a conéixer tot el contingut de la nova web de la cooperació valenciana fes clic ací.