Bota al contingut principal

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha publicat la convocatòria d’ajudes destinades al foment de l’ocupació de persones amb diversitat funcional que treballen en els centres especials d’Ocupació.

El Servef ha modificat la convocatòria de manera que tots els centres especials de treball puguen rebre subvencions. Així, els diners destinats, prop de 19 milions d’euros, es distribuirà en diverses fases, de manera que arribe a tots els sol·licitants i es prioritzen els contractes de més durada.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat “l’esforç pressupostari que està duent a terme el SERVEF per a donar suport i fomentar l’ocupació entre les persones amb diversitat funcional”. Així, ha posat èmfasi que la Generalitat ha incrementat en prop de 4 milions d’euros les adjues destinades a mantenir l’ocupació en els centres especials, als quals el Servef destina prop del 60% de tota la partida destinada a col·lectius vulnerables. “La resta del pressupost, ha explicat el responable autonòmic, es destina a altres col·lectius de difícil inserció, com joves o aturats de llarga durada”, ha assenyalat.

Així mateix, Nomdedéu ha explicat que el manteniment dels llocs laborals en els centres rspecials d’Ocupació “és només un dels programes que el SERVEF porta a terme per afavorir la inserció laboral de les persones amb diversitat funcional, ja que porta a terme altres actuacions com les unitats de suport dels centres especials d’ocupació i el foment de la contractació indefinida i temporal o l’ocupació amb suport, en empreses ordinàries”.

Aquestes subvencions permetrà que prop de 6.000 persones amb diversitat funcional puguen tenir més facilitats a l’hora d’accedir al mercat laboral.

D’altra banda, el secretari autonòmic d’Ocupació ha assenyalat que el SERVEF ha publicat la convocatòria per anticipat, de manera que els pagaments als centres especials es puguen prioritzar.