Bota al contingut principal

Noranta empreses valencianes han participat en el seminari Màrqueting digital per a pimes “Com utilitzar Internet per créixer i exportar” dirigit a empresaris i gerents de PIME que desitgen tenir una bona estratègia digital per al seu negoci organitzat per la Fundació Gas natural Fenosa, la Cambra de Comerç de València i IVACE.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha participat en l’obertura d’aquest seminari, que ha comptat amb la participació de més de 80 assistents de diferents petites i mitjanes empreses valencianes.

En la seua intervenció, ha destacat la importància de les noves tecnologies en el panorama empresarial. “La digitalització dels canals de venda, dels mitjans de comunicació, les facilitats d’accés de milions de persones i, sobretot, els canvis en els processos de compra dels consumidors obliguen les empreses a assumir noves estratègies, tàctiques i processos entre els quals el màrqueting digital té una importància fonamental”, ha indicat.

“En aquest àmbit, la pàgina web s’ha convertit en una eina fonamental de vendes no només en el mercat local, sinó també en els mercats internacionals; un web que ha d’estar adaptada a l’estratègia de l’empresa en cadascun dels mercats i ajudar a promocionar i crear la imatge de marca i a diferenciar-nos de la competència”.

Aprofitar les noves tecnologies pot ser decisiu fins al punt que “una adequada estratègia on line pot compensar l’escassetat de recursos i infraestructures en els nous països d’implantació de la companyia i pot facilitar l’obertura del nou mercat”, ha assenyalat Parra.

Conscients de la importància d’elements com la pàgina web, des de la Conselleria d’Economia Sostenible i mitjançant IVACE Internacional es dóna suport a les empreses en aquest àmbit a través de diverses iniciatives.

“D’una banda -ha indicat Parra- desenvolupem dos programes de Consultoria especialitzada centrades en el Màrqueting Digital i en les estratègies de marca i comunicació amb el qual ajudem a l’empresa a adaptar la seva web al mercat objectiu. Al final de la consultoria de 8 mesos de durada i a càrrec d’un expert, l’empresa compta amb un pla de màrqueting digital personalitzat i aplicat al seu pla d’internacionalització en el que el web és una eina potent de vendes. actualment, 47 empreses valencianes estan participant en el programa de consultoria especialitzada”.

A més d’aquest programa, IVACE Internacional dóna suport econòmicament, a través de la resolució d’ajudes amb què dóna suport als plans d’internacionalització de les empreses, l’adaptació de la pàgina web als mercats internacionals, la inserció publicitària en mitjans online, marketplaces o directoris internacionals, així com les despeses de comunicació online i offline.

Una aproximació pràctica i real al màrqueting digital

La jornada celebrada aquest matí s’emmarca en el Programa Primera Exportació de la Fundació Gas Natural Fenosa. En les ponències han participat experts del món de l’empresa de diferents sectors, institucions i de l’Administració Pública. La User Experience Consultant, de King-eClient, SL, Lorena Salagre, ha parlat de l’experiència d’usuari com a factor clau en una estratègia digital, mentre que el responsable d’Estratègia en línia de Phottic, Daniel Cerqueiro, s’ha centrat en com el mix digital pot ser la millor opció per a una PIME primerenca.

A la segona part de la jornada s’ha presentat el cas pràctic d’èxit de pimes digitals de Quesería La Antigua, el director comercial, Fernando Fregeneda, ha compartit la seua experiència i les claus per promocionar els seus productes mitjançant les xarxes socials i exportar. Per la seua banda, el chief executive officer de SoloStoks, Luis Carbajo, ha explicat com es pot exportar a través d’e-markets.