Bota al contingut principal

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha avançat que el Servei Valencià d’Ocupació i Formació està treballant en un nou programa de foment de l’ocupació dirigit de manera directa a l’emprenedoria. Nomdedéu ha aprofitat la seua presència a Forinvest, on ha pronunciat la conferència inaugural de la jornada d’aquest dijous, per avançar una mesura que suposa ajudes i subvencions directes per als desocupats que decidisquen iniciar la seua activitat com a autònoms i que comptarà amb una inversió aproximada de 4 milions d’euros.

El responsable d’Ocupació del Consell ha explicat que les ajudes no seran incondicionals. “No volem promoure l’alta com a autònoms com un simple mecanisme d’escapament de la situació d’ocupació i tampoc compartim la figura de l’autònom com a mecanisme de de precarització de l’ocupació”, ha matisat.

En aquest sentit, ha detallat que el programa comptarà amb requisits que permetran verificar la viabilitat dels projectes presentats. Cal recordar que en altres ocasions en què el Consell ha posat en marxa subvencions per a emprenedors hi ha hagut un alt grau de peticions de reintegrament per no poder dur-se a terme els projectes.

Una altra de les accions que el SERVEF posarà en marxa amb un pressupost aproximat de 7 milions d’euros serà la creació d’un Servei de Suport i Tutorització per a Emprenedors. Segons ha indicat Enric Nomdedéu, “el SERVEF utilitzarà la seva xarxa oficines per posar en marxa accions d’assessorament, informació, motivació, formació en plans d’empresa o estudis de viabilitat”.

Nomdedéu s’ha mostrat convençut que l’emprenedoria, “especialment quan presenta un caràcter innovador, contribueix de manera decisiva al creixement econòmic ia la creació d’ocupació”. Així, ha recordat que el Consell va donar l’any passat un pas important creant la Mesa d’Autònoms i recollint una de les reivindicacions històriques de les associacions d’autònoms.

El responsable d’Ocupació ha recordat que el SERVEF posa a disposició de les empreses i professionals diferents línies de subvencions per a la contractació de persones. Així, ha posat com a exemple el programa Avalem Joves, que atorga fins a 9.000 euros d’ajudes a les empreses que contracten joves menors de 30 anys.