Bota al contingut principal

La nova llei de Renda Valenciana d’Inclusió, l’avantprojecte de la qual passarà en breu pel ple del Consell, inclourà, entre altres mesures, un complement fins al salari mínim interprofessional d’aquelles persones que, tenint un treball o una pensió, especialment les no contributives, no arriben a final de mes.

“És un pas de gegant, ja que som una de les primeres comunitats autònomes regualarem aquesta qüestió, el que significa atacar el problema dels treballadors i treballadores pobres”, ha emfatitzat Oltra.

Aquesta és una de les qüestions que s’ha analitzat en la Taula de Recuperació Social, en la qual han participat representants dels sindicats UGT PV i CCOO PV i de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV).

En acabar la reunió, la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que un dels principals temes que s’han abordat en la Taula de Recuperació Social és la nova llei de Renda d’Inclusió i, en concret, el complement que aborda un problema social com és el de “els treballadors pobres”

Per a la vicepresidenta, es tracta d’una qüestió que està “molt candent”, perquè “són persones que no tenen problemes d’inserció laboral, ni d’inserció social, sinó que estan perfectament integrats en la societat, però no arriben a final de mes pels seus ingressos”.

Referent a això, Oltra ha posat en relleu també que la majoria de les persones que es veuen en aquesta situació són dones, “de manera que aquest complement a la renda pretén lluitar contra l’empobriment i, en concret, contra l’empobriment feminitzat”.

Impulsar el diàleg social

La Taula de Recuperació Social és una de les tres taules sectorials constituïdes pel Consell per a posar en marxa el procés formal de diàleg social amb sindicats i empresaris, per tal de tancar un gran acord estratègic per al creixement econòmic.

En aquesta ocasió, a més d’analitzar la nova llei de Renda d’Inclusió, els integrants de la Taula de Recuperació Social han fet un repàs de les decisions que s’estan prenent per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i que s’estan negociant, tant amb els sectors empresarials, com sindicals.