Bota al contingut principal

La Conselleria d’Economia Sostenible, a través del IVACE, ha llançat la primera convocatòria d’ajudes per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en els polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics en el marc del seu pla de reindustrialització previst per al període 2017-2019.

Aquestes ajudes van dirigides als ajuntaments. El pressupost d’enguany ascendeix a 16,5 milions d’euros i ajudarà a millorar els 122 polígons que en l’actualitat hi ha registrats en les comarques dels Ports, Alt i Baix Maestrat, La Safor, La Vega Baixa, El Comtat, L´Alcoià i La Vall D´Albaida.

Per al conseller, “culminem un repte marcat a inici de legislatura, una reivindicació dels propis ajuntaments i dels empresaris i empresàries. Som conscients de la importància de la qualitat del sòl industrial per a l’atracció d’inversions i per a la consolidació i creació d’empreses en cada comarca”.

Climent ha destacat que “siguen els propis ajuntaments, de connivència amb les associacions empresarials, els que marquen les seues prioritats en aquest aspecte; ens agrada treballar des de la base, d’a baix cap amunt. Aquells que millor coneixen les seues prioritats en matèria de sòl industrial són les pròpies comarques, per açò són els ajuntaments els que ens presentaran les seues propostes de millora al IVACE, que les estudiarà i valorarà”.

Climent no ha ocultat la satisfacció que suposa per al Consell i “l’esforç realitzat per IVACE en el llançament d’aquestes ajudes reals, concordes al territori i prenent com a prioritat la Indústria, el que ha de ser el vertader motor econòmic de la Comunitat Valenciana i impulsor del procés de transformació del model econòmic en el qual està obstinada la Generalitat”.

Del pressupost global, 2,215.000 euros es destinen a les comarques dels Ports, El Alt i Baix Maestrat; 2.215.000 euros per a la comarca de la Vega Baixa; 2.215.000 euros per a la comarca de La Safor,i 9.950.000 euros per a les comarques del Comtat, L´Alcoià i La Vall d`Albaida.

A través d’aquesta convocatòria, el IVACE dóna suport la implantació de fibra òptica i altres telecomunicacions, la millora del transport públic (carril bici, passarel·les vianants etc.), l’ampliació o creació de depuradores, les millores d’enllumenat públic, generació d’energia renovable i zones verdes, la implantació d’ecoparcs així com la millora de subministraments d’aigua i gas.

L’ajuda de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial és del 100% dels costos subvencionables. Cada ajuntament pot presentar un únic projecte, independentment que aquest continga diverses de les accions de millora que comptem amb el suport del IVACE. El termini per a presentar les sol·licituds és del 27 de març al 19 d’abril.