Bota al contingut principal

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat “l’enorme qualitat de l’oferta de les nostres empreses”, que han situat l’economia valenciana en una posició de lideratge en l’àmbit de l’exportació i la internacionalització. “Ens falta creure’ns-ho, ser conscients que estem elaborant els millors productes, que som molt competitius i que podem millorar encara més nostra posició si ens venem millor”, ha assenyalat.

“Malgrat aquesta possible falta d’autoestima -en paraules del conseller- mantenim la nsotra fortalesa en l’exterior, amb exportacions superiors als 28.679 milions d’euros l’any 2016 i amb un ascens del 7,5% al gener, mes en què destaquem per tenir el major superàvit de tot Espanya”.

El conseller Rafa Climent ha fet aquestes valoracions durant la presentació del programa Global d’Internacionalització celebrada a Oriola, en la qual han participat, així mateix, Mario Martínez, president de la Cambra de comerç d’Oriola, Vicente Roncero, director provincial de Comerç i d’ICEX Alacant i la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra.

El programa Global està liderat per IVACE Internacional i persegueix acostar tots els serveis de suport a la internacionalització a tots els municipis valencians. Per a açò, -ha assenyalat María Dolores Parra- “estrenyem la col·laboració amb les Cambres de comerç i ICEX Espanya Exportació i Inversions i ens recolzem en els ajuntaments per a arribar a tot el territori i per açò hem programat més de 100 accions informatives i formatives en 30 municipis”.

“El programa Global contempla nombroses activitats d’informació, assessorament i acompanyament per a facilitar a les empreses l’accés als programes de suport que desenvolupen les diferents administracions. El nostre objectiu és arribar a més empreses, seguir ampliant el nombre d’empreses que aposten per la internacionalització i contribueixen a l’obertura i a la competitivitat de la nostra economia i el nostre teixit productiu”, ha destacat Rafa Climent.

Entre les accions que es duran a terme destaca la celebració de la segona edició del Congrés Go Global en el mes de juny amb l’objectiu d’avançar en el suport a les empreses i convertir-se en un referent en l’àmbit de la internacionalització.