Bota al contingut principal

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) destinarà 2.215.000 euros a millorar, modernitzar i dotar de noves infraestructures i serveis als 25 polígons i àrees empresarials de la comarca del Baix Segura.

Així ho han traslladat el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, i la directora general de l’IVACE, Júlia Company, durant la trobada que han mantingut a Cox amb els alcaldes de la comarca per explicar-los al detall les novetats de la línia d’ajudes que, per primera vegada, ha convocat l’IVACE íntegrament per als ajuntaments.

“Aquestes ajudes -ha assenyalat Climent- comencen a donar forma al Pla de reindustrialització 2017-2019 que ens hem marcat a la Conselleria d’Economia i amb el qual anem a revitalitzar les comarques, a vertebrar el territori i a oferir a les empreses les millors infraestructures i instruments per ser més competitius”.

Climent ha insistit en la importància de la qualitat del sòl industrial per a l’atracció d’inversions i per a la consolidació i creació d’ocupació estable a la comarca “per això vos demane -ha assenyalat referint-se als alcaldes- que, juntament amb les vostres associacions empresarials, us marqueu objectius, prioritats i necessitats a cobrir i ho plasmeu en un projecte que des de l’IVACE estudiarem i valorarem”.

Per la seua banda, la directora general de l’IVACE ha assenyalat que el seu departament finançarà el 100% dels costos subvencionables del projecte alhora que ha recordat que cada ajuntament pot presentar un únic projecte, independentment que aquest continga diverses de les accions de millora recolzades per l’Institut.

La convocatòria d’ajudes d’IVACE Parcs Empresarials dóna suport a accions com la implantació de fibra òptica i altres telecomunicacions, la millora del transport públic (carril bici, passarel·les vianants, etc.), l’ampliació o creació de depuradores, les millores d’enllumenat públic, generació de energia renovable i zones verdes, la implantació d’ecoparcs, així com la millora de subministraments d’aigua i gas.

Climent ha ressaltat que són ajudes reals, d’acord al territori, prenent com a prioritat la Indústria i donant resposta a una reivindicació de molts anys dels propis ajuntaments i empresaris”.

El termini per presentar les sol·licituds és del 27 de març al 19 d’abril.

Mapa de Sòl Industrial

La publicació d’aquesta convocatòria d’ajudes es complementa amb el Mapa de sòl industrial, presentat el passat mes de gener pel conseller Rafa Climent, que ajudarà a promocionar del sòl industrial disponible.

Es tracta d’una eina oberta a l’espera que tots els ajuntaments valencians formalitzen els seus polígons.

En l’actualitat el mapa inclou informació de 303 polígons, i permet a qualsevol interessat a instal·lar-se al nostre territori localitzar aquells sòls industrials que per infraestructures, serveis o localització millor s’ajusten a les seues necessitats i li pot guiar en la implantació del seu nou projecte.

Segons Júlia Company, “a més, el desenvolupament d’aquest mapa ens permetrà prendre decisions estratègiques en matèria de desenvolupament de nous sòls industrials, planejar millores en les infraestructures per afavorir en els polígon industrials aïllats, dissenyar ajudes per a zones amb necessitat de creixement industrial, així com redistribuir els recursos per ajudar a la consolidació de zones estratègiques en funció de la proximitat a infraestructures de comunicació”.

El Mapa de sòl industrial desenvolupat conjuntament pel IVACE i l’Institut Cartogràfic està enfocat a emprenedors, nous projectes empresarials, empreses en expansió, associacions, federacions de polígons, Universitats ia la pròpia Administració perquè puga treballar sobre dades el més semblants la realitat per obtenir xifres i conclusions.